Közvéleményt kutattam az ismeretségi körömben, hogy megtudjam, mi az a 10 szokás, viselkedés a feleségek/barátnők részéről, amivel rettentően fel lehet idegesíteni az egykoron fehér lovon érkező szőke herceget.

A válaszokat tekintve megint bebizonyosodott, hogy milyen sokszínű is a világ, hiszen volt, ami az egyik férfit abszolút hidegen hagyta, egy másik pasit már a történés puszta gondolata is dühössé tette.

Kedves Feleségek, nézzük, hogy mivel idegesítjük fel a párunkat!

1, Állandó mélabú, és olyan mindennapos elégedetlenkedés, mint anno Magenheimné Juli tette.

2, Mi bajod van? Semmi. – Ezt biztos nem kell magyarázni, de annyit hozzátettek, hogy a férfi nem gondolatolvasó. Kicsit sem, sőt, gyakran a saját gondolatmeneteit is elveszítik, így a legegyszerűbb megoldásra törekszenek. Ha baj van, mondani kell. De az igazat.

3, A kocsma és a meccsek hallatán fellépő fintorgás és rosszallás. Mi rossz van abban, ha a haverokkal eláznak, vagy egész este zúg a meccs a  tévéből?  A szappanoperák alá kevert erőltetett kacagások még idegesítőbbek.

4, Okolás. Ha sikerül továbbjutni a Mi bajod van? Semmi. beszélgetésből, akkor tuti, hogy bármilyen nőgyógyászati betegség, fejfájás van, vagy épp rendetlenség a lakásban, az biztosan a férfi hibája. Mert nem segít, mert széthagyja a dolgait, mert felidegesíti álmai asszonyát.

5, Levásárolt bankszámla. A sok éppen le volt árazva termék összevásárlása, ami aztán halomban áll a szekrényben azért, hogy ha menni kell valahova, a nyitott szekrénynél történő egy óra tanácstalanság után beleordítsa a világba, hogy nincs semmije, amit fel tudna venni. És hiába mondják neki, hogy jöhet pucéran is, az sem tűnik jó ötletnek.

6, Hogy nézek ki? kérdés, amire semmilyen válasz nem elfogadható. Mármint a következmények tekintetében. Ha a válasz, hogy jól, akkor tovább fogja feszegetni, hogy biztosan így van-e. Ha egy őszinte, nekem nem tetszik a válasz, akkor meg fél óra vigasztalás jön. Erre a kérdésre nincs jó válasz, mégis gyakran elhangzik.

7, Gyanúsítgatás. Biztos a kolléganőd miatt növesztesz szakállt, vagy veszel új cuccot, vagy nem vetted fel nekem a telefont. Bármit is mulasztok, az biztos, hogy valaki más csaj miatt történt.

8, Sértődésből fakadó szex megvonás.

9, Hiszti.

10, Majomszeretet.

 

Biztosan lehetne bővíteni a listát, de azt se felejtsük el, hogy minden embernek van árnyékos oldala, nem érdemes pálcát törni mások felett. Hamarosan olyan cikkel is jelentkezem, ahol a feleségektől fogom megkérdezni, hogy milyen szokásokkal kergetik a férjek őrületbe őket. Szerintem érdekes, és tanulságos lista lesz az is.

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!