Lehet szeretni vagy utálni azt a jelenséget, ahogy a hírfolyamokban terjednek az életről szóló idézetek, azonban, ha az ember keres valami kapaszkodót, valami választ a kérdéseire, akkor egy-egy gondolat új irányt tud adni az életének.

Az alábbi tízes listán olyan idézetek, gondolatok szerepelnek, amelyek továbbgondolásra érdemesek, és tovább lökhetik az elakadt embert, hogy kézbe vegye a saját élete feletti irányítást.  Érdemes az elolvasásukkor beforgatni azt a saját dilemmánkra, fájdalmunkra, félelmünkre, és engedni, hogy tovább repítsen bennünket a feloldó gondolat, a szabadság, a könnyedség érzése felé.

1, „Kétféle módja van annak, hogy leéld az életed. Az egyik az, hogy azt hiszed, benne semmi sem csoda, míg a másik az, mely szerint annak minden perce egy csoda.”

Albert Einstein

2, „Ítéld meg a sikereidet úgy, hogy azokhoz a dolgokhoz viszonyítod, amelyekről le kellett mondanod, hogy azt megszerezd.”

Dalai Láma

3, „A szenvedés alapja a ragaszkodás.”

Buddha

4, „A hit által leszel azzá, ami vagy.”

Oprah Winfrey

5, „A természet nagy elvekre épül. A természet nem épít külön elveket egy fának, egy bokornak, egy virágnak, egy embernek. Minden egy közös nagy alapelvre épül, úgyhogy végeredményben mindegy, hogy mit tanulmányozunk, ha elég értelmesek vagyunk ahhoz, hogy az élet alapelveit, szerkezetét megértsük.”

Szent-Györgyi Albert

 

6, „Becslések szerint naponta mintegy hatvanezer különálló gondolat fordul meg a fejünkben. A valódi probléma az, hogy ugyanaz a hatvanezer gondolatunk van ma is, ami tegnap volt!”

Wayne Dyer

7, „Nincs írott törvény, amely kimondja, hogy csak azért, mert valaha hittél valamit, most már örökre ahhoz kellene tartanod magad.”

Louis L. Hay

8, „Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk, hanem azért is, amit nem teszünk meg.”

Lao-ce

9, „A másik ember egyetlen durva szava is képes fizikailag rombolni a testet, de egyetlen szerető szó is képes helyreállítani az összhangot.”

Deepek Chopra

10, „Ha búcsút mondasz régi terveidnek, az elméd azon nyomban megtelik új lehetőségekkel.”

Byron Katie

 

Ha nem érted, hogy mi, miért történik az életedben, a párkapcsolatodban, akkor ismerd meg a működésedet, az automatikusan induló programokat, összekapcsolódásokat, okozatokat. Ha nincs eszközöd, amivel javíthatnál a mindennapjaidon, akkor tanulj új módszereket. Mindig van mit tenned azért, hogy boldogabban élj! Párkapcsolatban és egyedül is.

 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolat-javításra, életöröm növeléséhez , mindfulness technikák, feladatlapok— >

Boldognak Lenni – Segítő könyv önbizalom növeléséhez, a kapcsolatok megértéséhez, gyakorlatok, megoldások a helyes kommunikációhoz a kapcsolatokban — >

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást, és mit kell tenni, hogy változtassunk, gyakorlatok megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!