Eléggé megoszlanak a vélemények arról, hogy mi a boldogság. Mindenki másként értékeli és érzékeli, abban azért megegyeznek, hogy aki boldog, az jól érzi magát a bőrében, könnyebben oldja meg a feladatait, jobb a kapcsolatának minősége.

Mik azok a tényezők, amik visszafognak attól, hogy boldog legyél a házasságodban, vagy hogy megvalósítsd azt, amire születtél?

A jó párkapcsolat hiánya

Mindenkinek ismerős az a szituáció, amikor valakinek semmi nem jó az életében. Legalábbis így érzi, így értékeli a körülötte és a benne zajló történéseket. A szerelme nem fordít rá nagy figyelmet, vagy nincs is olyan párkapcsolata, amelyben egy megbízható társ várná őt haza munka után, érdeklődne a hogyléte felől, segítene neki, ha beteg.

Az életcél hiánya

Aki nem a megfelelő társra vágyik, hanem a saját fontosságát keresi a világban, azok számára szörnyű a felismerés, hogy az idő telik rajtuk, még sincs semmi olyan, amit fel tudnának mutatni, hogy milyen nyomot hagynak a világban úgy, hogy tehetségüket, adottságukat megélhették, és szárnyalhattak volna a hétköznapokban.

 

Gondolatok, melyek gátolják a kiteljesedett élet megélését:

1, Nem tudok semmit sem adni a világnak, amitől bárki élete is jobbá válhat.

2, Nem érdemlem meg, hogy szeressenek, mert sokszor hibáztam.

3, Nekem nincs választásom ebben a helyzetben.

4, Nem rajtam múlik, hogy kitörök-e ebből a hangulatból.

5, Öreg vagyok én már a változtatáshoz.

6, Fogadja el a párom, hogy ilyen vagyok, és kész.

7, Nehogy már én kezdeményezzek bármit is, amikor én szenvedek!

8, Nem érdemli meg, hogy felnézzek rá.

9, Az élet csak néhány kiváltságosnak jön be. A többiek, mint én is, csak szívnak.

10, Senki sem változik meg. Én sem tudtam.

 

A szárnyalást adó gondolatokról, módszerekről, a félt élethelyzet elkerülésére szolgáló technikákról az Építed vagy rombolsz? című könyvemben írtam.

Mindenki tud változni, aki akar. Minden helyzetben találhatok valami számomra kedvezőt, ha mást nem is, de azt biztosan megláthatom, hogy legközelebb mit nem szeretnék, hogy megtörténjen, és kidolgozhatom az elkerülési stratégiámat.

 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Párkapcsolat, boldogság javító gyakorlatok, mindfulness technikák, szerepeink közötti összhang megteremtése a mindennapokban:

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolatjavításra, életöröm növeléséhez , mindfulness technikák, feladatlapok— >

 

 

 

Új szokások bevezetéséhez, magabiztosság növeléséhez, párkapcsolat-javításhoz, kiegyensúlyozott, bátor élet kialakításához (egyedül vagy párban):

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást az életünkben, miért csúsznak félre a dolgaink, és mit kell tenni, hogy változtassunk. Bátorságot erősítő gyakorlatok, technikák megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

 

Regény egy nőről, aki betegsége kapcsán ismeri meg önmagát, a sorsát, az életcélját, és találja meg a boldog életút jelentését:

Egy angyal hangját hallottam – Segítő könyv regénybe burkolva. Izgalmas, bensőséges, érdekfeszítő és elgondolkodtató –>

Hallgasd meg a podcast adásokat is!