Gyakran jönnek hozzám akkor a párok, amikor eltávolodást érzékelnek egy kapcsolatban, és valamelyik, vagy mindkét fél úgy érzi, hogy egy utolsó esélyt akarnak megadni a kapcsolatuknak. Eljönnek, hogy valaki megvilágítsa az okokat, és mondja ki, hogy ennek a kapcsolatnak már befellegzett. Ám ilyet, mint házassági tanácsadó sosem mondok. Barátként sem.

Összeírtam azokat a megállapításokat, melyeket a felek mondtak ki arra a kérdésre, hogy miből érezték azt, hogy ennek a kapcsolatnak vége, nem szeretik a társukat.

1, Valahányszor hazajött, megfájdult a gyomrom, és arra vágytam, hogy ne szóljon hozzám, ne akarjon megérinteni, és hogy bárcsak meghalna.

2, Két éve nem akarok vele szeretkezni. Nem úgy a személyi edzőmmel. Érte teljesen odáig vagyok.

3, Ha lefekszünk egymással, tíz perc után megjátszom, hogy nekem már jó volt. Így legalább gyorsan vége lesz, és nem kell szenvednem tovább.

4, Havonta más valakivel csalom meg, és nem érzek bűntudatot. Nem érzem magam rossznak. Nem érdekel, hogy mi lesz, ha kiderül. Legalább ő fogja kimondani, hogy vége és nem én.

5, Azt érzem, egyedül többre vinném. Boldogabb és kiegyensúlyozottabb lennék. Ha rágondolok, azt érzem, mintha ő egy kavics lenne a cipőmben.

6, Lefekvéskor a munkatársnőmre gondolok. Csak arra vágyom, hogy újra munkanap legyen és vele lehessek. Idegesít, ahogy a feleségem jelen van a lakásban. Nem látom nőnek.

7, Nem szerepel a jövőképemben. Ha párkapcsolatra gondolok, akkor az ő arca nem tárul elém. És nem érzem, hogy ez rossz.

8, Ránézek, és mintha a testvérem lenne. Szeretem, de semmi szikra, semmi pezsgés. Mintha közösen bérelnénk a lakást.

9, Nem számoltatom el sem pénzzel, sem az idejével. Egyszerűen nem érdekel, hogy hol van, sem az, hogy mit csinál.

10, Inkább választom az egyedülálló anyaságot, minthogy vele legyek. Zavar, ha hazajön, ha mellém ül, legszívesebben kimennék a szobából. Úgy érzem, megfojt engem.

 

Ha Te sem érzed jól magad a kapcsolatodban, de szeretnéd megelőzni ezt az állapotot, kérj időpontot tanácsadásra, vagy ha olvasni jobban szeretsz, vidd a Boldognak Lenni könyvet, mely érthetően tárja fel a kapcsolat romlásának, az önbizalom csökkenésének okait, ugyanakkor megoldást is kínál.

Bejelentkezni itt: info@boldognaklenni.hu

Könyvet innen: Szeretném elolvasni a könyvet!

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!