A február 14-ét sokan nem tartják jeles napnak a házasságban, párkapcsolatban, míg mások kifejezetten várják, hogy meglephessék párjukat valamivel. Elutaznak, vagy vacsorázni mennek, vesznek egymásnak apró, szív formájú tárgyakat, csokoládét.

A Valentin-nap kialakulásáról már évek óta cikkeznek a lapok, így arra nem térnék ki, ugyanakkor azt fontosnak tartom kiemelni, hogy nem jelenti azt, hogy ilyenkor kötelező szeretni a társunkat… Talán ez egy kicsit a karácsony megéléséhez hasonló.

Nem csak ilyenkor kell kifejezni a szeretetünket a társunk felé, ez való igaz, de ha máskor nem szakít egy pár időt arra, hogy ünnepeljék azt, hogy kitartanak a nehéz feladatok ellenére egymás mellett, akkor talán ez egy jó alkalom lehet arra, hogy egy kicsit megálljanak a hétköznapok forgatagában, a mókuskerékből kipattanjanak, és romantikázzanak, becsempésszenek egy kis intimitást az életükbe. Hogy ezt nem csak Valentin napkor kellene? Igaz.  Jó lenne, ha a tartós kapcsolatban élők rendszeresíthetnének a héten egy napot, ami csak az övéké, amikor nincsenek gyerekek körülöttük, amikor nem a gondoskodó szülő szerepben vannak, hanem a csábító, szabad, pajkos lényüket  élhetnék meg.

Házassági tanácsadóként jó szívvel ajánlom a családként élő pároknak, hogy legyen egy helyiség az otthonukban, ami csak az övéké, a gyerekek nem bitorolják, és legyen olyan közös időtöltésre kinevezett, rendszeres időszak, amikor kiléphetnek a megszokottból, és egy kicsit más emberként létezhetnek, mint ahogyan azt a család működése megkívánja. Lehessenek jó nők és jó férfiak.

Összegyűjtöttem néhány randizási lehetőséget, meglepetést, amellyel megtölthetik a párok a közös idejüket.

1, Rejts el egy szerelmes üzenetet a pénztárcájában.

2, Hívd el egy ebédre egy dolgos hétköznapon, amikor teljesen más arcát tudja mutatni neked.

3, Menjetek táncolni.

4, Vidd neki a reggelit, vagy a kávéját az ágyába.

5, Masszírozd meg.

6, Játsszátok el az ismerkedéseteket újra.

7, Dicsérd meg őt is, és mondj szeretetteljes, őszinte, elismerő szavakat a családjáról.

8, Olvassatok közösen egy erotikus tartalommal bíró könyvet.

9, Nosztalgiázzatok fényképeket nézve.

10, Nézzétek meg együtt a napnyugtát.

 

Az Összhangban lenni című könyvemben feladatlapokat találsz önmagatok feltérképezésére és gyakorlatokat a házasság, a párkapcsolat fényesítésére, javítására. Az Építed vagy rombolsz? című könyv abban segít, hogy magabiztos lehess a kapcsolatban, megtanuld felismerni a körülményeket alakító cselekvéseket, gondolatokat, szokásokat és legyen ötleted, hogyan tudsz változtatni rajta. Párkapcsolatban és egyedül. 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Párkapcsolat, boldogság javító gyakorlatok, mindfulness technikák, szerepeink közötti összhang megteremtése a mindennapokban:

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolatjavításra, életöröm növeléséhez , mindfulness technikák, feladatlapok— >

 

 

 

Új szokások bevezetéséhez, magabiztosság növeléséhez, párkapcsolat-javításhoz, kiegyensúlyozott, bátor élet kialakításához (egyedül vagy párban):

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást az életünkben, miért csúsznak félre a dolgaink, és mit kell tenni, hogy változtassunk. Bátorságot erősítő gyakorlatok, technikák megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

 

Regény egy nőről, aki betegsége kapcsán ismeri meg önmagát, a sorsát, az életcélját, és találja meg a boldog életút jelentését:

Egy angyal hangját hallottam – Segítő könyv regénybe burkolva. Izgalmas, bensőséges, érdekfeszítő és elgondolkodtató –>

Hallgasd meg a podcast adásokat is!