Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A kapcsolatokban egy idő után felüti a fejét a megszokás, a lelkesedés hiánya. Vajon ez azt jelenti, hogy itt az idő megszakítani a kapcsolatot, vagy ez annak az ideje, hogy egymás felé fordulva újra felfedezzék egymást a felek?

Ha valaki nem szeretne elválni a társától, de nem is szeretne tovább az „érzelmi nihilben” élni, akkor érdemes olyan gyakorlatokat, szokásokat bevezetni a kapcsolatba, amelyek közelebb hozzák a két felet egymáshoz.

Például ezeket:

1, Reggel érdeklődj, mi várható a mai napjában, mesélj a te napodról is.

2, Ha a társad szereti a testi érintést, öleld meg minimum akkor, amikor hazaérsz, vagy útnak indulsz, de biztosan jól esne a párodnak egy ölelés a filmezés alatt, vagy csak úgy, amikor összefuttok a lakás egy-egy pontjain.

3, Napközben küldj neki kedves, szeretetteljes üzeneteket.

4, Tedd le a telefont, elektronikai kütyüket a kezedből, ha szeretné, hogy meghallgasd őt, figyelj rá.

5, Mondj neki elismerő szavakat, dicséreteket. Nem az elvakult, folyamatos pozitív visszajelzésről van szó, de biztosan találsz benne valamit, amit őszintén el tudsz ismerni.

6, Tervezzétek a közös jövőt, ez erősíti az összetartozás érzését. Rövid és hosszú távú terveket is készíthettek.

7, Nosztalgiázzatok, vegyétek elő a régi képeket, és elevenítsétek fel a régi, szép emlékeket.

8, Írjátok össze, hogy ki, miből érzi szeretve magát, majd kölcsönösen minden napra válasszatok ki valamit, ami jól fog esni mindkettőtöknek.

9, Kezdjetek el közösen olvasni egy könyvet. Felváltva olvassatok belőle egy-egy fejezetet minden este, majd meg is beszélhetitek a könyvben olvasottakat. A közös játékok, társasjátékozás, kártyázás is jó terep arra, hogy könnyed, szórakoztató időtöltésetek legyen.

10, Menjetek el vakrandizni, azaz beszéljetek meg egy olyan találkozót, amelyikre nem otthonról indultok el, hanem akár munkahelyről, például ebéd szünetben.

Az újra egymásra találáskor nem csak az a lényeg, hogy legyen kettesben töltött idő, hanem, hogy az minőségében megfelelő legyen. Odafigyeléssel, kedvességgel, szeretettel fűszerezve, mindkettőtök igényeire szabva.

Ha szeretnéd, hogy segítsek az újraépítésben, a probléma feltárásában és annak kezelésében, túl jutni  az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Ha könyvet olvasnál a témában, kattints IDE!

Örömteli napot kívánok!

Laskai Nelli házassági tanácsadó, életöröm tréner

Ajánlott cikkek