Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A húszas éveimben járva egészen mást gondoltam a világról, mint amit most gondolok, és ez így van jól, noha nem csak a felhőtlen részét látom a világnak. Akkoriban sok olyan dologban hittem, amit ma már megkérdőjelezek, sőt, amiről látom, hogy nem úgy működik, mint ahogyan én azt látni véltem.

Visszagondolva az elmúlt tíz évre, azt mondhatom, hogy nagyon sok változáson mentem keresztül. Testileg, lelkileg, körülményekben, sejtjeimben. Nem a fiatalság vagy öregség ténye feszeget, sokkal inkább az, hogy olyan gondolkodásmódot sikerült elsajátítanom, amely a segítségemre van a felismeréseim beépítésében, az új fejezetek megteremtésében, és a változások nyugodtabb, tisztább megélésében.

Egyszer egy meditációmban összefutottam az 50 év körüli önmagammal. Izgalmas és érdekes találkozás volt, szeretem az ilyen furcsaságokat megtapasztalni. Minden ilyen különleges élmény után megfogalmazom, hogy milyen keveset is tudok a világról, és hogy milyen csodálatos lehet megélni mindazt, amire képes az emberi elme, és nem csak annak max. 10 %-át kihasználni. Visszatérve a találkozásra, egyetlen mondatot kaptam üzenetként, ez pedig így szólt:

„Nem kellett volna félni.”

Nos, igen. Jól ismerve magam, teljesen helyénvaló üzenet volt ez.

Most azon gondolkodom, hogy vajon mit tanácsolnék a közel harminc éves önmagamnak. Összeszedtem néhány gondolatot, amit bárcsak be tudtam volna építeni tíz évvel ezelőtt a mindennapjaimba:

1, Ne engedd, hogy a félelmed korlátozzon.

2, Tedd, ami boldoggá tesz, ami jókedvre derít, és emeld mások hangulatát magad körül.

3, Higgy abban, hogy minden ötlet, ami megtalál, okkal talál meg. Kezdd el megvalósítani őket, még akkor is, ha nem látod a megtérülését. Ha meg kell történnie, az ÉLET melléd áll a megvalósításban. Ha nem, akkor tanított neked valamit, amit még nem tudtál.

4, Ne vesztegesd az idődet és az energiádat haragra. Ne panaszkodj, ne várj bocsánatkérésekre. Légy jelen értő figyelemmel.

5, Ne ítélj! Se magad, se másokat. Dicsérj sokat. Magad és másokat.

6, Ismerd meg a házasság működésének törvényszerűségeit, és fordítsd a kapcsolat előnyeire.

7, Merd kimondani, amit gondolsz, és tanulj meg úgy kommunikálni, hogy tisztán, szeretetteljesen menjen át az üzeneted másoknak.

8, Tartózkodj a jelenben, és szeresd a pillanatot. Törekedj a lélek minősége, értékrendje szerint élni.

9, Nem másokhoz képest kell lenned valamilyennek. Ne mások viselkedésén keresztül azonosítsd önmagad. Egyedi vagy. Találd meg azt a célt, ami miatt erre a világra születtél, és teljesítsd be azt.

10, Soha ne felejts el játszani, nevetni, táncolni, szeretni.

 

 

Érdekel az egyéni tanácsadás —>

Ajánlott cikkek