Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

boldogsagtippek.jpgVeled előfordult már, hogy úgy érezted, a világ súlya nyomja a válladat? Hogy mindenhonnan csak a panaszkodást hallottad, és már te sem tudtad, hogy mit higgy el a világból? Gyakran éled meg borúsnak a mindennapokat?

A félelem nem jó tanácsadó: távol tart az igazi önmagunktól, gátol a tehetségünk kibontakoztatásában, megakadályozza, hogy szeretettel forduljunk valaki vagy valami felé.  A félelmeinkkel általában egyedül maradunk, hiszen ezt az érzést nem tudjuk megosztani másokkal. Amikor valakinek beszélsz a félelmeidről, akkor addig könnyebb egy kicsit, míg próbálod mással is cipeltetni a terhedet, de ahogy a szituáció befejeződött, ismét csak magadra számíthatsz.

A félelmet feladatként is tudjuk kezelni, ha beazonosítjuk, mitől félünk, és kialakítjuk hozzá a saját programunkat. Gyors és hatékony technika, ha a figyelmünket a pozitív dolgokra irányítjuk, ha hálát adunk azért, amink van, mert ez kizökkent bennünket a negatív gondolatspirálból. Egyszerre csak egyfélét gondolunk, így ha tudatosságot viszünk bele, akkor helyezzük a fókuszt azokra a pozitív, kellemes dolgokra, melyek megtalálhatóak az életünkben.

Segítségül összegyűjtöttem 10 pozitív gondolatot:

1, Van hol laknod, van élelmed, van ivóvized.

2, Van internet elérhetőséged, amivel kinyílik számodra a világ: tanulhatsz, informálódhatsz, tarthatod a kapcsolatot az ismerőseiddel, távoli családtagjaiddal.

3, A világhálóra kapcsolódással ma már jóformán bármilyen zenét meg tudsz hallgatni. Nézhetsz operaelőadást, mozifilmet, balettot.

4, Számtalan kereskedelmi üzletből választhatsz, hogy hol és milyen minőségű terméket szeretnél megvenni. Pár nap alatt még olyat is kézbe kaphatsz, amit egy nagyon távoli országból rendelsz.

5, Van, akiket szerethetsz, és vannak, akik szeretnek téged.  Olyannak szeretnek, amilyen vagy. Nem várják, hogy megváltozz.

6, Sok önfejlesztő könyvet letölthetsz, megvehetsz, elolvashatsz. Csatlakozhatsz online klubokhoz, nézhetsz előadásokat, kaphatsz segítséget Skype segítségével is a témában.

7, Napjainkban nagy teret hódít a távmunka. Bizonyos munkákat otthonról is lehet végezni, melyek nagy segítségre vannak azoknak, akik nem igazán tudnak kimozdulni órákra otthonról.

8, Egyre több ember csatlakozik szeretetalapú közösségekhez, melyek terjedésével egy békésebb világra van remény.

9, Szabadon dönthetsz a lakhelyed, munkád, barátaid, utazásaid, táplálkozásod megválasztását illetően.

10, Bármikor nevethetsz egy jóízűt. Akár a barátaiddal, akár egyedül a szobádban vicces videókat nézve, vagy a kis állatod tevékenységét figyelve, akár ha előveszel egy vidám emléket a múltból.

 Ha csak egy picit is úgy érzed, hogy örömmel szeretnéd megélni a napjaidat, akkor ne késlekedj, próbáld ki, hogy naponta többször is a jó dolgok irányába fordítod a gondolatodat. Az élet minden területén. Meghozza az eredményét.

Párkapcsolat- javító, életkedv – növelő írásokért kattints a blogra.

Köszönöm, hogy velem voltál. Ha úgy érzed, van ismerősöd, akinek hasznos ez a cikk, küldd el neki, vagy oszd meg a közösségi oldalon. Legyen örömteli napod!

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, életöröm tréner
A Boldognak Lenni (párkapcsolat-javító, önbizalom-erősítő) Könyvek szerzője

Ajánlott cikkek