siker.jpgA sikeres emberek mindig tudják, hogy merre haladnak, ugyanakkor a tervüket rugalmasan kezelik. Ha valami nem jön össze, akkor nem a problémán lovagolnak, hanem a megoldást keresik, hogy újra visszaálljanak az útra, melyet meg akarnak élni.

Az ünnep után még elég idő adódik ahhoz, hogy megtervezzük a 2017-es évünket.

Az útkeresők az alábbi kérdéseket szokták feltenni:

  • Mi az életcélom?
  • Miért nem sikerül az, amit elterveztem?
  • Miért nem olyan a párkapcsolatom, amilyennek álmodom?
  • Miért nem ért meg a társam?
  • Miért vagyok boldogtalan, ha látszólag mindenem megvan?
  • Hogyan kellene kommunikálnom, hogy megértsenek a körülöttem élők?
  • Mi az, amivel leküzdhetem, vagy amivel megtanulok együtt élni a félelmeimmel?
  • Mivel tudnám növelni az életöröm szintemet?

Ezek és ehhez hasonló kérdések szoktak leesni elénk, mint sziklák az úton. A válaszokat vagy megtaláljuk egyedül, vagy nem.

Mit tegyél, ha nem tudod, hogyan találj rá a saját utadra?

1, Meditálj, csendesítsd le az elmédet! Ne engedd, hogy lehorgonyozzanak benned mások félelmei, félelmeikből fakadó tanácsaik.

2, Képzeld el egy ideális napodat, hogy mit tennél, ha bárki lehetnél, bármivel tölthetnéd a napodat! Mi lenne a pénzforrásod? Milyen családi életet élnél? Mi lenne a hobbid?

3, Vizsgáld meg, hogy mi az a tevékenység, amit akkor is szívesen végeznél, ha nem kapnál érte pénzt. Építsd ki azt a vonalat az életedben.

4, Jótékonykodj! A mások számára nyújtott segítség nem csak arra hat pozitívan, aki kapja, hanem arra is, aki adja, sőt még az is profitál belőle lelkileg, aki tanúja az eseménynek.

5, Készíts egy cselekvés-tervet! Gyűjtsd ki, hogy hol tartasz most, és mikben szeretnél változást elérni. Tűzz ki határidőket, határozz meg embereket, akik mentorként, példaként szolgálhatnak számodra az életterved megvalósításában. Keresd a lehetőségeket, ne várd, hogy azok találjanak rád!

6, Ha vannak félelmeid, ne akard azokat elnyomni magadban, inkább figyeld meg, hogy honnan erednek, és hogyan tudnád trenírozni magad, hogy minél több minden kerüljön a komfortzónádon belülre.

7, Legyenek megerősítéseid, amiket használsz reggelente, és este, hogy pozitív lendületet kapj.

8, Találd meg, hogy mivel tudod motiválni magad. Ha nem tudod megnevezni, akkor gondold át, hogy a sikeres tevékenységeid eredményét minek köszönheted. Mivel tudtad rávenni magad, hogy előre juss.

9, Olvass sokat! Életrajzi könyveket, a (kiszemelt) szakmádban sikeres emberek példáit, szakmai lapokat, inspiráló történeteket.

10, Szeresd magad. Ez az egyik legfontosabb dolog a világon. Mindemellett fordíts figyelmet arra, hogy tudj szeretni másokat is.

A sikeres emberek nem attól sikeresek, hogy minden flottul megy számukra. Nem attól mennek jól a dolgaik, hogy mindenki a kedvükben jár, minden körülmény őket támogatja. Ők azok, akik megtervezik a mérföldköveket az életükben, akik rugalmasak, akik ápolják a baráti kapcsolataikat, akik tudnak pozitívan és célravezetően kommunikálni, akik tudják, hogy mivel szolgálják a világot, és akik képesek áramoltatni a szeretetet. A sikert önmagukhoz és nem másokhoz mérik.

Neked is lehet jól működő párkapcsolatod, szakmai sikered, irányíthatod úgy az életedet, hogy teljesen mást csinálj, mint eddig. Megtervezheted, és megvalósíthatod, hogy olyan feladataid legyenek, melyeknek meglátod az értelmét, és amiben viszontlátod az álmaidat.

Kezdj neki! Ma vagy a hátralévő életedben a legfiatalabb!

Itt az idő boldognak lenni…

Sok sikert kívánok,

Laskai Nelli
életöröm tréner, házassági tanácsadó
A Boldognak lenni című gyakorlati életmódkönyv szerzője

Hallgasd meg a podcast adásokat is!