Veled is előfordult már, hogy nehezen aludtál el, nehezen ébredtél, ha ébren voltál, akkor meg sok kínzó gondolat gyötört? Én is ismerem ezt az érzést, és tudom, hogy sokan mások is szenvedtek attól, hogy alig marad energiájuk magukra a sok „agyalás” és tennivaló miatt, és legszívesebben csapot-papot otthagyva lépnének át az életükből egy másik verzióba.

Legtöbbször az az oka, hogy túlterheltek vagyunk

A túlterheltség kialakulhat

  • rossz időbeosztástól
  • egyenlőtlen otthoni munkamegosztástól
  • mások boldoggá tételének vágyától
  • a nemet mondás hiányától
  • az elképesztően jók akarunk lenni mindenben megterhelő gondolatától
  • a múlton rágódástól vagy a jövőtől szorongástól
  • a feltöltődés hiányától
  • a mérgező kapcsolatban ragadástól
  • és még sorolhatnánk.

Ha magadra ismertél valamelyik pontban, olvass tovább és változtass!

Hogy legyek boldogabb?

Szerintem te is feltetted már magadnak ezt a kérdést, de ha nem, akkor ideje pótolni. Ugyanis ez a kérdés sokkal előrébb visz, mint az, hogy miért vagyok boldogtalan…

3 szokás, amit könnyen beemelhetsz a mindennapjaidba, hogy boldogabb legyél:

1, Előre tervezd meg a napodat. Ez megtörténhet az előző este, de a reggeli kávézás/teázás közben is. Írd össze, hogy miket szeretnél aznap megtenni, milyen nehézségek várhatóak és azokra hogy tudsz majd felkészülni. Ha neked is megvan a Helló, Élet! online tanfolyami csomagunk, akkor használd az abban található Napi tervezőt segítségként.

2, Tanulj meg nemet mondani, ha szükséges. Próbáld kis lépésekkel, először csak az eladónak, ha olyan valamit akar rád tukmáli, amit nem szeretnél megtenni, vagy ha rosszkor hív a telefonos közvéleménykutató. Később jöhetnek a nagy falatok, úgymint a főnök, a családtag, a társ.

3, Minden nap tegyél a feltöltődésedért, és azt a tevékenységet dedikáltan én-időnek tituláld. Olvass könyvet (de kérd meg a családot, hogy abban a félórában, órában, ne zavarjanak). Ne lopj időt magadnak, hanem alakítsd úgy, hogy ez beleférjen a családi ügymenetbe. Sokkal hatékonyabb, ha valamennyi időt konkrétan a feltöltődésedre nevezel ki, mintha lopva elolvasol 3 oldalt, míg a vacsorát készíted. Meditálj, sétálj, vagy legalább csak mozgasd át a testrészeidet fél órában, miközben Podcastokat vagy zenét hallgatsz. Csak akkor tudsz ura lenni a napi energiaszintednek, ha gondoskodsz magadról. Az öngondoskodás sosem önzés! Abból a környezeted is profitál, ha nyugodtabb, békésebb, energikusabb vagy.

Ha szeretnél személyre szabottan tovább lépni a megrekedésedből, akkor válaszd a rendkívül hatékony és rugalmas online tanácsadási formát, ha könyvet olvasnál a témában, akkor kattints ide, ha pedig a Helló, Élet! boldogságot hozó online tanfolyamok érdekelnek, akkor pedig kattints ide!

Jó fejlődést, boldog napokat kívánok!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!