Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

“Az élet akkor jó, ha elégedett vagy a jelennel, nagy reményeid vannak a jövőddel kapcsolatban, és megbékéltél a múlttal. A boldogság nem egyetlen hozzávalóból készül.” (Meik Wiking)

A 2020-as év történései megmutatták, hogy mennyire vagyunk képesek csapatban gondolkodni, hogyan vélekedünk arról, hogy minden megmozdulásunk hatással van másokra. Próbára tette a türelmünket, a felelősségtudatunkat, és azt is, hogy mennyire tudunk balanszírozni akkor, amikor dőlni látszik a tornyunk. Meg kell küzdeni a veszteségeinkkel, a reménytelenséggel, a bizonytalansággal. Ez bizony nem könnyű.

Ami kiüt a stabilitásból

Elképzelhető, hogy te is attól szenvedsz, amitől oly sokan: nincs pozitív jövőképed, nem látod, hogy mit és hogyan kellene tenned most azért, hogy jobban érezd magad, mit engedj el és mit keress meg, hogy bebiztosítsd magad egy újabb csalódástól vagy fájdalomtól.

Garancia persze nincs az életre, nem igazán létezik az, hogy tartósan csak üljünk a jóban. Ha visszagondolsz azokra az időkre, amikor még nem omlott össze a kis tornyod, akkor is biztosan volt valami, ami aggasztott. Lehet, hogy nem ennyire, mint a mostani helyzeted, de nem érezted túl jól magad a bőrödben.

Ami a megoldás

3 jó szokás, ami közelebb visz a belső békédhez:

1, Adj hálát azért, amid van. Klisének tűnhet, de működőképes a dolog. Minden nap szánj időt arra, hogy találj 10 dolgot, amiért hálás lehetsz. Nem megjátszanod kell a boldogságodat, hanem rátalálni arra, ami nem okoz gondot, sőt, ami hozzáad valamit a kényelmedhez, a jóllétedhez.

2, Este írd össze a másnapi feladataidat, készítsd ki a ruhát, amit fel fogsz venni, állítsd 5 perccel korábbra az ébresztő órádat, és azt az 5 percet fordítsd reggel a mentális javulásodra. Elalvás előtt meditálj.

3, Reggel abban az 5 percben használj megerősítéseket, hogy mitől lesz jó a napod, és igyekezz felhangolni magad az előtted álló napra. A legjobb, ha még egy pár perces tornát is be tudsz iktatni.

Amitől ez működik:

A kiegyensúlyozott életre való törekvés már jó irány, ugyanis mindaz, ahogyan most a jelenben érzed magad, befolyásolja a holnapodat. Ha ma törekszel arra, hogy jobban érezd magad, egyszer csak azt veszed észre, hogy már több jó pillanatod van, mint rossz. A tervezett reggeli-esti rituálék keretet adnak a napodnak, növelik a biztonság és a kontrollérzésedet. Az elménk azt veszi alapnak, amit sugallunk neki. Ha azt szajkózod, hogy szerencsétlen vagy, ennek az igazságát fogja láttatni veled. Ha azt erősíted, hogy elbírsz a feladatokkal, és sok jó dolog miatt ahhoz képest szerencsés vagy, akkor ezekre fogsz fókuszálni.

Minden jót kívánok Neked!

****

Ha nem igazán érzed jól magad a bőrödben, és szeretnéd, hogy segítsek a probléma feltárásában és annak kezelésében, túl jutni az elakadáson, a krízisen, itt írd be magad a Skype tanácsadásra. Szívesen segítek, hogy megismerd az erőforrásaidat és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

Ajánlott cikkek