Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A kommunikáció nagyon fontos részét képezi a párkapcsolatnak. Távolodást idéz elő, ha nem megfelelő stílusban, hangnemben, szóhasználattal és nem a megfelelő időben beszélnek egymással a felek. Az is gyakori, hogy elbeszélnek egymás mellett, mindketten mondják a magukét, de sehogy sem értik, hogy mit is szeretne a másik, és mi lenne a megoldás a problémára. Bonyolultnak tűnhet, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni a helyes kommunikáció során, azonban egy kis idő után ez rutinná válik.

Vannak olyan hergelő mondatok, vagy szófordulatok, melyek szinte mindenkit kihoznak a béketűrésből, így azokat érdemes elkerülni.

Ilyen például:

  • Olyan vagy, mint az anyád/apád! Ezt – mivel általában negatív jellemvonásként említik – szinte senki sem szereti hallani. Még akkor sem, ha tényleg van egyezőség, és miért ne lenne, hiszen a szüleink még kis korunkban átörökítették a stílusukat ránk.
  • Soha nem segítesz nekem, én pedig mindig keresem a kedved! Egy mondaton belül kettő hergelő szó található, ezek pedig a mindig és a soha…
  • Az ex… Bármi, ami az exet és a jelen társat – vagy közös életet – összehasonlítja, és a jelenlegi társ kárára, az bizony a párkapcsolat lassú halálát is jelentheti.

Érdemes megtanulni a helyes, pontos, pozitív kommunikációt, mert nem csak a kötődést erősíti, de a tudatosan megválogatott mondatok a pár szexuális életének minőségét is támogatják.

De hogy ne csak negatív példák legyenek, jöjjön néhány kapcsolatot erősítő mondat is:

  • Köszönöm, hogy megtetted ezt. Nagyon jólesik nekem, kedves tőled.
  • Nagyon tetszett, ahogy viselkedtél tegnap. Igazán jó érzés hozzád tartozni.
  • Büszke vagyok rád, amiért odafigyeltél, hogy rend legyen mire hazaérek. Köszönöm a figyelmességedet.

*****

Ha szeretnéd, hogy segítsek az elakadásodból kimozdulni, a téged foglalkoztató probléma feltárásában és annak kezelésében előrébb jutni, (akár ha hűtlenség történt a kapcsolatodban, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Ha könyvet olvasnál a témában, kattints IDE!

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, életöröm tréner

Ajánlott cikkek