Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A párkapcsolatok – a felek természetéből fakadóan – könnyen ellaposodhatnak. A megszokás úrrá lesz a mindennapok felett, eltűnik a rejtélyesség, az újdonság, a meglepetés. Ehelyett átveszi az uralmat a kiszámíthatóság, és olykor az érdektelenség is.

Áldásos állapot, ha a pár eljut a felismerésig, hogy szeretik egymást, elkötelezettek is egymás felé, és csak a hogyant keresik, hogy miként tudnák újra felhevíteni a szunnyadó érzéseket. Nem kell nagyon nagy változásokra gondolni, elég eleinte, ha csak a felismerésüktől kiindulva megpróbálják megfogalmazni, hogy mit nem szeretnének. Onnan szinte csak egy ugrásra van megtalálni, hogy mit igen…és hogyan.

1, Újdonság

Az új mindig megdobogtatja az ember szívét, érdekes a számára. Legyen az egy új póz az ágyban, vagy egy másfajta csóktechnika, ölelés, szívesség, ajándék – a nem megszokott módon. Menjetek új útvonalon dolgozni, vásároljatok máshol, menjetek el új társaságba, kiránduljatok oda, ahol még nem jártatok.

2, Szerepjáték

Sokan azt hiszik, hogy képtelenek szerepjátékot játszani, de azért ez a gyakorlatban nem így van. Gyermekkorban mindenki pillanatok alatt át tud változni tűzoltóvá, királykisasszonnyá. Nincs ez nagyon másképp felnőttkorban sem. Csak egy döntés, és bátorság kérdése, hogy nyitottak vagyunk-e arra, hogy mások legyünk pár órára. Randizzatok egy ismeretlen helyen, érkezzetek külön. Akár más néven is bemutatkozhattok egymásnak, más foglalkozást megadva, és arról beszélgetve. Lehet kihívó is ez a szerep, legyetek kezdeményezőek, akarjátok megismerni a párotok „ideiglenes” karakterét. Utána vegyetek ki egy szobát valahol, és élvezzétek a felhőtlen együttlétet.

3, Növeld a vágyakozásodat!

És ne az elvárásaidat. Amikor nincs veled a párod, gondolj a jó oldalára, a jó tulajdonságait vedd számba, és tekints rá egy istenkén/istennőként. Miért is jó, hogy melletted van? Hogy téged választott? Miért szerettél bele annak idején? Vajon mit szeretne benne valaki, akivel összejönne, ha elválnátok? És utána engedd szabadjára a fantáziádat, hogy mi mindent tennél vele, hogyan viselkednél vele, ha ez most egy új kapcsolat kezdete lenne. Keltsd fel a saját érdeklődésedet irányába.

A párok gyakran nem azért hidegülnek el egymástól, mert már egyáltalán nem szeretik a társukat. A megszokás lelombozza a vágyakat, a mindennapok nehézségeinek megélése bizony távolíthatja is egymástól a feleket. De amíg a javító szándék, a szeretet, a tisztelet és az elköteleződés megvan, jó eséllyel tudják újjá varázsolni a kapcsolatot. Csak az odavezető utat, és eszközöket kell megismerni hozzá.

 
Érdekel az egyénre szabott segítő beszélgetés —>

 

Érdekelnek a kapcsolat-javító, önbizalom-növelő könyvek —>

 

 

Ajánlott cikkek