Nem vagyok én egy „morning person” szokták mondani. Minden sikeres ember korán szokott kelni, így be tud építeni minden fontos dolgot az életébe. A reggelt nem lustálkodással, szundi gomb nyomkodásával kezdik, hanem fejben összerakják a napjukat, átmozgatják a testüket, olvasnak egy-két inspiráló fejezetet, és motiváltan kilépnek a nagyvilágba.

Miért jó, ha átalakítjuk a szokásunkat? Mert energikusabbá válunk, és optimistábban láthatjuk a világot és jobban tudunk haladni az előttünk álló feladatokkal.

Hogyan válhat valaki aktívvá már kora reggel?

1, Este kezdd a megszokottnál hamarabb a lefekvési rituálét. Ha fél órával korábban kezdesz lefekvéshez készülődni, már könnyebb lesz reggel felkelni. A fokozatosság itt is hasznos, nem kell azonnal 2-3 órával hamarabb lefeküdnöd, mint eddig.

2, Félórával a kívánt elalvási idő előtt már ne legyen a közeledben elektronikus kütyü. A telefont is jó, ha ki tudod tenni az előszobába. Hiába veszed le a hangját, a jelzőfény, a rezgés mind meg tudják zavarni az álmodat, és ha rosszul alszol, reggel nem lesz erőd felkelni korán.

3, Amilyen fontos, hogy este sötétben tudj aludni, olyan fontos az is, hogy reggel világos legyen, amikor ébredsz. Mivel korai ébredésről beszéltünk, így lehet, hogy természetes fényt nem tudsz beengedni, akkor pedig erős fényű lámpát kapcsolj, hogy a szervezeted is tudja, itt az ideje az aktivitásnak.

+1 Ne agyalj a megoldandó feladataidon lefekvés előtt. Azokra inkább napközben keress megoldást. Készíts tervet, és tervezd meg a célodhoz vezető utat. Ebben a Boldognak lenni könyvek segítenek. Ha személyes segítséget szeretnél, akkor kérj egy segítő tanácsadást

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!