A tél alapból is begubózásra készteti az embert. Kevés a napfény, korán sötétedik, a hidegben nem sok kedve van az embernek kimozdulni otthonról és így könnyen bele tudunk csúszni a negatív hangulati spirálba.

Hogyan hozz boldogságot az életedbe?

Sokszor másoktól várjuk azt, hogy boldoggá tegyenek bennünket, de ez nem mindig jön össze. Leginkább önmagunkra vagyunk utalva, és a legjobb, ha számíthatunk magunkra, mert számítunk magunknak.

Az alábbi 5 dolog boldogságot hoz az életedbe, ha beépíted azokat a mindennapjaidba:

1, Keresd a jót a pillanatokban!

Az ember hajlamosabb a rosszat észrevenni, nagyobb hatással bírnak ránk a rossz dolgok, mint a jók, pedig arányaiban mégis csak több jó történik velünk 24 óra alatt, mint rossz. Talán az életbe maradásunk záloga, hogy komolyan észrevegyük a veszélyt jelentő fenyegetést, de tehetünk azért, hogy a jó is megkapja a rivaldafényt. Minél több jóra irányítjuk a figyelmünket, annál jobb lesz az életkedvünk, boldogabbnak, szerencsésebbnek fogjuk érezni magunkat.

Ha valami jó történik veled, állj meg egy pillanatra és mondd ki:

Csodás az életem. Köszönöm az élet mai ajándékát.

2, Mindennap mozogj valamit!

Nem kell azonnal edzőterembe rohanni, ha évekig semmit sem tornáztál, de mindennap legyen valami, ami átmozgatja a testedet. Azt mondják, a tartalmas, mozgással teli szexuális együttlét felér majdnem egy aerobik órával. A napi 10.000 lépés is szép cél, és az otthoni torna is jótékony hatással bír.

3, Segíts másoknak!

Az önkéntes tevékenység több ember boldogságszintjét is képes emelni. A kutatások alapján elmondhatjuk, hogy nem csak az érzi jobban magát, aki ad vagy kap valamit, hanem annak is emelkedik az örömérzete, aki csak látja a folyamatot. Szóval, keress valami szervezetet, csoportot vagy személyt, állatmenhelyet, ahol szívesen fogadják a segítségedet, támogatásodat, közreműködésedet.

4, Vezess hálanaplót!

A hála az az érzés, ami még több jó érzést biztosít a gyakorlójának. Reggel, ébredés után sorolj fel pár dolgot, amiért hálás vagy és tedd ezt meg elalvás előtt is. Az egészséged, a házad, a munkahelyed, a családod, a jó alvás, egy derűs nap, bármi lehet a hála tárgya. Ha rossz lelkiállapotban vagy, a hála gyakorlása kifejezetten Neked szól. Reggel, este, napközben – ez egy bármikor bevethető lélekemelő gyakorlat.

5, Barátkozz!

Biztos olvastad már, hogy a legközelebbi 5 ember átlaga vagy. Mindenki hat valahogy mindenkire, és ez lehet hasznos és hátráltató is a boldogságunk szempontjából. Ha lelkesedésre vágysz, akkor keresd szenvedélyes emberek társaságát, ha nyugalmat keresel, akkor pedig stabil, békés emberek körül forogj. Ha egyedül vagy, találd meg a társaságodat olyan tevékenységek gyakorlásával, ahol hasonló érdeklődésű emberekkel találkozol. Jóga, kirándulás, motivációs előadások, könyvklub…

A boldogságunk útjában általában mi magunk állunk. Önszabotázsra vagyunk hajlamosak, és azt várjuk, hogy valaki megmentsen bennünket. Talán azért, mert elfáradt a lelkünk, talán túlvállaljuk magunkat, vagy egyszerűen csak nem ismerjük magunkat annyira, hogy megtaláljuk a saját kulcsunkat a boldogságunkhoz.

A fenti 5 tipp nem a teljes lista, még sok-sok mindent idesorolhatunk, ami segít felemelni az életkedvünket. Ha szeretnéd jobban érezni magad, feltérképezni, hogy mi gátol téged a boldogságodban, és mit tehetnél azért, hogy könnyebben kezeld a stresszt, akkor ITT be tudsz jelentkezni.

Borítókép: pexels.com

Hallgasd meg a podcast adásokat is!