Barion Pixel
Blog Gyakorlatok

5 dolog, ami könnyebbé teszi egy anya életét

Az anyaság csodálatos dolog, ugyanakkor sok feladattal, felelősséggel, kötelezettséggel is jár. Több anyuka kliensem jutott el arra a pontra, hogy bár szereti a családi életet, szereti a gyermekeit, a férjét, mégis kiüresedett az élete.  

Hogyan tud könnyebb lenni az anyák élete? 

Amit a klienseim történeteiből megismertem (és saját tapasztalataim alapján), azt mondhatom, hogy a feladatok elosztása, a közös felelősség és kötelezettségvállalás könnyít a nő helyzetén. De hogyan lehet ezt kiépíteni?  

Vannak párok, akik kiválóan tudnak együttműködni szülőpárosként, de a női-férfi energiák kevésbé áramolnak közöttük, és vannak, akiknek a párkapcsolati vonal az erősebb, szülőként nem tudnak egy csapatként gondolkodni. Az ideális az, ha mindkét szál maradéktalan boldogságot okoz mindkét félnek.

Összegyűjtöttem 5 szokást, amit könnyebbé tudja tenni az anyaság midnennapjait: 

1, A legkézenfekvőbb, ugyanakkor a legnehezebb kivitelezni, hogy kérj segítséget a napirended elvégzéséhez. Vond be a társadat, a szülőket, nagynénit, barátot, bárkit, aki segíteni tud abban, hogy levegőhöz juss.  

2, Törekedj az „elég jó” szint elfogadására. Ha kicsi gyermekeid vannak, és sok a tennivaló körülöttük, akkor próbáld meg elfogadni, ha nincs mindig minden a helyén. Alakíts ki zónákat, amelyeket (a pároddal és a gyerekek bevonásával) gyorsan tisztává és rendezetté tudtok varázsolni, mint például a nappali, az ülő és a pakolófelületek.  

3, Iktass be én-időt. Ez a másik, ami nehézséget szokott okozni az anyáknak. Jellemzően a gyerekek, a férj, a háztartás, a munka után maradna hely önmagukra, de akkor meg már az energia fogy el ahhoz, hogy bármit is a saját öröméért tegyen az anyuka. 

4, Iktassatok be közös időt a társaddal. Ha a gyerkőc nem szeret a mamánál lenni, akkor megbeszélhetitek a nagyszülővel, hogy milyen környezet lenne vonzó a gyermek számára, vagy támogasd, hogy a mama-unoka viszony javuljon, kialakítsák a saját elfogadható párosukat.  

5, Beszélj az érzéseidről. Sok anyuka szégyelli, ha kifárad, befásul az anyaság tennivalóiba. Attól még, hogy a magazinok a tökéletes sminkben, izmos testtel élő anyákat mutogatják, ne hidd, hogy más nem szenved attól, hogy nincs ideje magára, fáradt, vagy épp nem bírja idegekkel az éjszakázást, a nappali folyamatos készenlétet. Csatlakozz anyacsoportokhoz, tartsd a kapcsolatot más anyukákkal, vagy keress fel egy szakembert, akivel rendbe teheted a zűrzavart magadban, magad körül.  

A meditáció, a relaxáció, a pihenés elengedhetetlen a mindennapokban – ez mondjuk nem csak az anyák számára hasznos, de hatékony stresszkezelés az anyaság mókuskerekében is.  

A szerzőről

Párkapcsolati tanácsadóként (egyéni vagy páros formában), életöröm trénerként segítek azoknak a klienseknek, akik szeretnének továbblépni a megrekedésből, a boldogtalanságot okozó helyzetből.

.

Tovább a tanácsadáshoz

Ha szeretnéd, hogy elindulj a változás útján, három módon tudok neked segíteni:

1, Skype/Viber/Messenger online tanácsadás,

2, Helló, Élet! online tanfolyamok – önismeret, párkapcsolat, célok, kommunikáció, relaxáció

3, Könyvek, e-bookok

Itt találsz ingyenes hanganyagokat a témában:

                                                       *****

Te elvégezted már a Helló, Élet! tanfolyamok egyikét? Kattints a képre!

Ezek is segíthetnek:

Jelentkezem tanácsadásra!