Biztos neked is volt olyan időszakod, vagy talán pont most vagy ilyen szakaszban, hogy kicsúsznak a kezedből a dolgok, állandó vibrálást, vagy feszülést érzel a testedben, nehezen koncentrálsz, rosszul alszol.

A stresszkezelés megtanulása fontos, mert a stressz állandó jelenléte negatív hatással lehet az életünkre és egészségünkre.

A stresszkezelés előnyei:

  1. Testi előnyök: A tartós stressz káros hatással lehet az egészségre, hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek, a magas vérnyomás, az emésztési problémák, a fejfájás és más fizikai tünetek kialakulásához. A jó hír, hogy a stresszkezelési technikák alkalmazásával csökkenthetjük ezeknek a kockázatát.
  2. Érzelmi egyensúly: A stressz nem csak az egészségünkre hat negatívan, hanem az érzelmi állapotunkra is. Előfordulhat, hogy idegesek, ingerlékenyek, szomorúak vagyunk, és nehezebben tudunk koncentrálni, de a megnyugtató, egyensúlyt adó gyakorlatok segítségével megtanulhatjuk kezelni az érzelmi reakcióinkat, és megerősíthetjük az érzelmi jólétünket.
  3. Fókuszáltság: Ha túlzottan stresszesek vagyunk, nehezebben tudunk koncentrálni, fókuszálni és hatékonyan dolgozni.
  4. Megfontolt döntéshozatal: Amikor stresszesek vagyunk, gyakran hajlamosak vagyunk túlzottan reagálni, vagy csak a negatív érzelmeinket figyelembe véve döntéseket hozni. Adott esetben túl gyorsan és idegesen, mindenféle megfontoltság nélkül reagálunk a bennünket érő eseményekre.
  5. Békésebb társas kapcsolatok: A türelmetlenségünk felesleges konfliktushelyzetbe vezethet bennünket, ennek következményeként a párok eltávolodhatnak egymástól és a kapcsolati harmóniát később helyre kell hozni.

Ha a stresszes időszakban képesek vagyunk a tanult stresszkezelő módszereket használva visszabillenni a lelki egyensúlyunkba, akkor a testi-lelki tüneteink csökkennek, nyugodtabbak, türelmesebbek leszünk. Ha most mélyponton is érzed magad, és megvannak feszülve az izmaid és már lassan azt sem látod, hogy merre van az előre, akkor itt az ideje, hogy kiemeld magad a mélyből.

Amennyiben szeretnél csatlakozni a most induló, három alkalmas stresszkezelő és önbizalom erősítő gyakorlatokat betanuló kiscsoportos workshophoz, írj egy e-mailt az info@boldognaklenni.hu címre. Szeretettel várlak Téged is!

Borítókép: pexels.com

Hallgasd meg a podcast adásokat is!