Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A világjárvány nyomot hagy az emberben, még akkor is, ha nem betegszik meg. A sok elborzasztó információ, a családtagokkal való összezártság, a barátok hiánya mind nyomott hangulatot eredményezhet, ezért most még inkább helye van annak, hogy megtanuljunk tenni magunkért, a jobb kedvünkért.

Általában azt várjuk, hogy valaki más vidítson fel bennünket, hiszen nincs is egyszerűbb annál, minthogy egy számunkra kedves ember üzenete, vagy telefonhívása emelje a hangulatunkat. Azonban előfordulhat, hogy ez a barátunk, vagy szerettünk nem ér éppen rá, vagy neki sincs jókedve, nincs miből átadnia számunkra. Ezért vannak előnyben azok, akik megtanulták felvidítani, egyensúlyba hozni magukat.

Nézzük, miket lehet tenni, ha szeretnénk egy kicsit könnyedebben, vidámabban élni a mindennapjainkat:

1, Szűrjük meg a híreket, a közösségi oldalak tartalmait.

Ha nem is olvasunk végig minden negatív tartalmú cikket, a főcímek is megragadnak bennünk, és általában a főcím tökéletesen elárulja, hogy negatív vagy pozitív tartalom következik-e. Nem kell minden negatív cikket megosztó ismerősünket törölni, elég, ha beállítjuk, hogy milyen tartalmú cikkeket ne lássunk, vagy kivenni bizonyos ismerősök követését.

2, Keressük szándékosan a pozitív hírekkel foglalkozó oldalakat.

Van belőlük a neten, mindenki talál az érdeklődésének megfelelő stílusú, tartalmú weboldalakat. Kertészkedés, házi barkácsolás, boldogság témakörével nem nyúlhatunk nagyon mellé.

3, Mozogjunk.

A mozgás sokat segít a testünknek, de éppúgy a lelkünknek is, ezért beütemezhetjük akár mindennapra. Ha nem is mozdulunk ki otthonról, a nappalinkban is képesek vagyunk egy-egy online tornát egészben vagy teljesen végigcsinálni.

4, Meditáljunk.

A meditálás pozitív hatásairól sokat lehet olvasni. A kutatók szerint ez egy olyan folyamat, amely a szervezetben nem csak ellazulást hoz, de még erősíti is az optimista, pozitív életszemléletet.

5, Vezessünk naplót.

Ez lehet egy sima füzetben vezetett napi összefoglaló is, amelyben leírjuk az érzéseinket, nehézségeinket, eredményeinket, de vezethetünk konkrétan hálanaplót is, amelyben felvezetjük az aznapi történéseket, amelyekért hálásak tudunk lenni. Ez nem igényel nagy beruházást, ha valakinek nincs üres füzete otthon, használhatja a szövegszerkesztő felületet is a gondolatainak tárolására.

*****

Ha szeretnéd, hogy segítsek a nyomasztó hangulatod kezelésében, túl jutni az elakadáson, a krízisen, akár párkapcsolati, akár saját magaddal kapcsolatos a probléma, itt írd be magad a Skype tanácsadásra. Szívesen fogadlak, hogy megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a kiegyensúlyozottságod megélése érdekében.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó

Segítség párkapcsolatban élőknek!


Az Így rázd fel a párkapcsolatodat! című könyvem abban segít, hogy a társaddal tudjatok érdemben kommunikálni. Közel 300 kérdést tartalmaz, amely sorvezető a könnyed beszélgetéshez. Segítség van benne, hogy ki tudd fejezni az érzéseidet, és segítő kérdések, hogy jobban ki tudjátok bontani a párotok számára, hogy mi is az igényetek pontosan. Mindemellett olyan önfeltérképező feladatlap van benne, amely által rálátsz, hogy mit szeretnél, és hogyan tudod elérni azt. Akár a párkapcsolatban, akár az élet más területein. A könyv nyomtatott és e-book formában is elérhető ITT.

Ajánlott cikkek