Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Vannak, akik a legéberebb, aktívabb időszakuknak a reggelt nevezik meg, sokan pedig az esti órákra térnek magukhoz a reggeli bódultságból. Azonban az élet nem mindig teszi lehetővé, hogy bóbiskoljunk egész délelőtt, így nekünk kell magunkat éber állapotba, sőt, továbbmegyek, nem csak éber, de jó kedélyállapotba hozni.

Mit tehet az, aki egyáltalán nem „morning person”?

1, Korán felkelni. A tapasztalat azt mutatja, hogy bár az első hetekben nehéz az átállás, de a pozitív hatás érdekében az a legjobb, ha minél korábban kelünk fel, és aktív mozgással ébresztjük fel a testünket a nagy bögre kávé helyett.  Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…

2, Listát írni az aznapi ránk váró tevékenységekről. Itt már okosan be is oszthatjuk az időnket és az energiánkat, hogy minden a legnagyobb rendben menjen. A tervezés meg is tudja nyugtatni az embert.

3, Zöld tea, gyümölcslé a kávé helyett. A kávé egy rövid időre megemeli az energiaszintet, de utána letaszít bennünket az aktivitás trónjáról. És legszívesebben olyankor lefeküdnénk megint aludni.

4, Erősségeink nyugtázása. Mi mindent köszönhetek magamnak? Milyen dolgokért, tettekért tudok felnézni magamra? Elő velük, és érezzük megdicsérve magunkat.

5, Pozitív belső monológ. Gyakran már reggel ontjuk a sok negatív gondolatot, panaszkodunk, pedig ez rányomja a bélyegét a napunk indulására. Számoljuk össze, hogy mi mindenért vagyunk hálásak.

Nem nagy kunszt reggel is aktív személlyé válni – állítják azok, akik kipattannak az ágyból, és már tevékenykednek is. Az biztos, hogy minden szándék, és döntés kérdése. Ha megvan a változtatásra a szándékunk, akkor már csak egy döntésre vagyunk attól, hogy meg is tegyük azt…

 

Érdekel az egyénre szabott segítő beszélgetés —>

 

Érdekelnek a kapcsolat-javító, önbizalom-növelő könyvek —>

Ajánlott cikkek