Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A kapcsolatokban nem mindig él mindenki azonos hőfokon a szerelemben. A nehezebb élethelyzetek, a nehéz feladatok mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a két ember, akik egykoron szerelmesek voltak egymásba, most elhidegülten, kölcsönös érdektelenségbe fulladva élnek egymás mellett. Hibáztatják egymást, személyeskedésbe torkol az elégedetlenség, a boldogtalanságukat a másik embernek tulajdonítják.

Hogyan lehet így élni? Mit lehet tenni egy ilyen megrekedt, boldogtalan helyzetben?

1, Először is szükség lesz az elköteleződésre, mint alapkőre. Legyen meg a döntés, hogy valóban a társaddal szeretnél együtt élni továbbra is. Ha ezt a cikket olvasod, talán már el is döntötted.

2, Ismerd meg a szeretetnyelvedet, és a társadét is. Az öt szeretetnyelvről, és azok alkalmazásáról a Boldognak Lenni, és az Összhangban lenni könyveimben részletesen írtam. A szeretetnyelvek ismerete és gyakorlása azért fontos, mert így célzottan tudjuk segíteni a közeledési folyamatot. Hiszen, ha tudom, hogy a társam miből érzi szeretve magát, akkor már csak a szándékomon múlik, hogy megteszem-e mindazt, ami feltölti őt, amiből szeretve érzi magát. Írjátok le, hogy ki miből érzi szeretve magát, és adjátok át egymásnak a használati utasítást a boldog kapcsolathoz.

3, A helyzetekben a jót keresem. Azt, hogy mit mutat meg nekem, rólam a helyzet, ami alapján fejlődni tudok, és mi az a pozitív hozam, amivel számolni tudok a történés által.

4, Írd össze a társad jó tulajdonságait. Ez nem azt jelenti, hogy ne lásd meg az árnyoldalát, csak azt jelenti, hogy kezdj el fókuszálni a jó tulajdonságaira a rosszak helyett. Miben ügyes? Milyen lelke van? Miben tud követendő példa lenni mások számára? Mivel segíti a te fejlődésedet? Miért szeretnének bele mások? Mivel kedvezne nekik?

5, Amikor látod a társad, hívd elő magadból a szeretet szándékát. Szándékodban álljon szeretni, csodálni, értékelni őt. Fogadd el, hogy vannak olyan tulajdonságai, melyek kevésbé elfogadhatóak számodra, melyekkel nem tudsz azonosulni. És minden kapcsolat tartogat soha fel nem oldható konfliktusokat is. Nincs olyan kapcsolat, ami csak jó. Amiben nincs semmi, amit valamelyik fél változtatni szeretne. De mindig te választod meg, hogy szeretni vagy haragudni akarsz.

Párkapcsolatban élők gyakran teszik fel a kérdést, hogy vajon azért távolodtak el egymástól, mert nem illenek össze? Valaki mással talán könnyebb lenne?

Minden pár talál a másik emberben olyan valamit, amit nem szeretne, hogy ott legyen. Akár a múltjában, akár a jelenében. Ezért olyan kapcsolata várni, ami munka nélkül elhozza a teljes boldogságot, időpazarlás. Mindenki kezében ott a lehetőség, hogy olyan kapcsolattá formálják azt, ami most van, hogy abban mindketten, ha családként élnek, akkor annak minden tagja boldognak, elégedettnek és szeretve érezze magát.

 

Érdekel az egyénre szabott segítő beszélgetés —>

 

Érdekelnek a kapcsolat-javító, önbizalom-növelő könyvek —>

 

Ajánlott cikkek