A párkapcsolatban gyakran évekig, évtizedekig gyűjtik a felek a sérelmeket, ahelyett, hogy megbeszélnék a problémát akkor, amikor az keletkezett. Eleinte szeretetből hallgatunk, majd később félelemből, a végén meg már a közöny fog vissza. És a végén azt mondjuk: inkább váljunk el.

Amikor a felek, vagy valamelyik fél részt vesz a tanácsadáson, akkor kikerülnek az asztalra az elmulasztott tettek, és mondatok, illetve a megtett, de fájó cselekedetek, és a húsbavágó mondatok.

Egy listát állítottam össze azokról a mondatokról, melyek évekig képesek rombolni a hangulatot, és távolítani egymástól az egykor szerelemtől izzó párt.

A megkérdezett ügyfeleim által összeírt 5 romboló mondat, ami beleég az emberbe, és a legszebb pillanatban is képes előugrani, hogy bizalmat romboljon:

5, Olyan vagy, mint az anyád/apád!

4, Az exem sokkal több mindenre kapható volt a szexben!

3, Nem tudom, hogy miért vagyok veled, semmire nem vagy jó.

2, Üresnek érzem magam melletted, nem motiválsz semmire. Élni sincs kedvem így.

1, Megmérgezed az életem, bárcsak meghalnál, hogy ne kelljen nekem beadni a válópert.

 

Ezek konkrét mondatok, ugyanakkor számos más verzióban is elhangozhatnak, és rendkívül felsérthetik a társ lelkét.

A témakörök, melyekben könnyen üt a kritika, és a nyers megfogalmazás:

1, a partner testsúly/testalkata

2, a partner családtagjai

3, a partner iskolázottsága, műveltsége

4, a partner feleség/férj szerepének bírálata

5, ex-társ felemlegetése

 

Sajnos, ha negatív kritikát kapunk, akkor arra kihegyezettebb a fülünk. Nagyon sokáig emlékszünk rá, és a fájdalom, amit okoz, elfordít bennünket – talán önvédelemként – attól, akitől kaptuk. A bocsánatkérés is kevés, ha gyakran előfordul a sértés. A kapcsolatba, a társ változásába vetett hit a meggyőződésen fog alapulni, így arra figyelni kell, hogy a sértő fél ne fogalmazzon meg többé fájdalmat okozó mondatokat. Minél több idő telik el negatív megnyilvánulás nélkül, annál hamarabb fog felülíródni a rossz élmény a pozitív tapasztalásokkal. Ez pedig képes visszaadni a hitet a társba, a kapcsolatba, a boldogságba.

A változást egyedül kell megélned, de segíthetek a megértésben, feldolgozásban, a rutin kialakításában.

Vannak gyakorlatok, amelyekkel visszahozható a szenvedély a kapcsolatba, azonban mint mindenre, itt is igaz, hogy könnyebb fényesíteni, ha nem indultunk még el a lejtőn.

Az Összhangban lenni című könyv (e-bookban is) segít a hűtlenség feldolgozásában, önmagunk és a kapcsolatunk feltérképezésében. Feladatlapokat tartalmaz, hogy megismerjük a saját párkapcsolati vágyunkat, mit is keresünk a kapcsolatban, lássuk, hogy mire vágyunk.

Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

Kívánom, hogy mihamarabb testileg-lelkileg kielégítő párkapcsolatban élj! Megérdemled.

Minden Boldognak Lenni könyv kapható e-book formájában is.  

 

A könyveket kérd a kedvezőbb csomagajánlatban!

 

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT!

Új, modernebb, izgalmasabb helyre költözött a honlap.

Szeretnél díjmentesen 5 napig gyakorlatokat kapni, amelyekkel javul az önbizalmad, a párkapcsolatod, a kommunikációd, a motivációd és a feltöltődésed? Iratkozz fel és máris küldjük neked.
UI: Ja, és ajándékokkal is meglepünk az új helyünkön! 🙂
Amennyiben szeretnél megoldást találni a problémádra vagy dilemmádra, és érdekelnek a friss, azonnal alkalmazható párkapcsolat-javító, önbizalom-növelő, kommunikációt segítő gyakorlatok, kattints IDE és tarts velünk az új helyen is!