Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A kutatások szerint a leggyakrabban azért érezzük boldogtalannak magunkat, mert vagy a múltban, vagy jövőben barangolnak a gondolataink. Hogy lehet ez? Úgy, hogy a jelen megélése, a jelen pillanat élvezete helyett a múltban történteken rágódunk, azon, hogy miért történtek meg bizonyos események velünk, és hogy kellett volna történniük. Miért azt reagáltunk, amit, és ahelyett hogyan kellett volna tennünk ahhoz, hogy most egy jobb, szebb jelenünk lehessen. Ha nem a múlton rágódunk, akkor pedig gyakran a jövőben esetleg bekövetkező eseményektől szorongunk. Mi lesz akkor, ha…

Megélni a jelent

A múltban megélt fájdalmas tapasztalások, és a jövőtől való szorongás esetén nem fókuszálunk a jelenre.

Miért olyan nehéz a jelenben maradni? Talán azért, mert a legjobbat szeretnénk kivenni az életből, és minden más, ami nem ezt mutatja, az fájdalommal tölt el bennünket. Túlgondoljuk a történéseket, nehezen döntünk, mert félünk, hogy ha az egyik megoldás mellett voksolunk, akkor lemaradunk valamiről, és ráadásul a hogyan érezhetném most jól magam kérdést is ritkán tesszük fel magunknak.

5 szokás, ami eltávolít a boldogságtól

1, A telefon/laptop mögé bújás az emberi kapcsolatok ápolása helyett

2, A túlzó fogyasztás finanszírozása miatti pénzhajszolás

3, Jótékony, önkéntes tevékenységek mellőzése

4, Negatív gondolatspirálba ragadás

5, Rendezetlen baráti, rokoni kapcsolatok, közönyös, vagy ápolatlan párkapcsolat

Mit lehet tenni, hogy növeljük a boldogság érzetünket?

A jelen megélését segítik az összpontosításra koncentráló légzésgyakorlatok, az ítélkezésmentes észlelésről szóló mindfulness gyakorlatok, vagy akár a hála napló vezetése.

Ma vagyunk a hátralévő életünkben a legfiatalabbak, és ahhoz képest elég szerencsés életet élünk, úgyhogy érdemes a jelenünket is olyan gondolatokkal megtölteni, hogy ugyan tisztában vagyunk a problémáinkkal, nehéz feladatainkkal, de meg fogjuk tudni oldani azokat, és addig is hálával fogadni mindazt a jót, ami máris az életünk része.

Ha szeretnéd, hogy segítsek az újraépítésben, a probléma feltárásában és annak kezelésében, túl jutni  az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Ha könyvet olvasnál a témában, kattints IDE!

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, életöröm tréner

Ajánlott cikkek