A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az energiahiányunk okán a számunkra fontos területekre nem jut elég hajtóerő. Általában ez a terület mi magunk vagyunk.

„Nincs erőm változtatni”

Ha te is azt érzed, mint sokan mások, hogy az energiád fogytán van, akkor a felsorolt pontok alapján átstrukturálhatod az életedet, hogy legyen energiád azokra a feladatokra, melyek előreviszik az életedet a sodródás helyett.

  • Szabályozd, hogy mennyi figyelmedet veszi el a telefonon érkező jelzésáradat. Amelyik platformon nem elengedhetetlen jelen lenned a nap 24 órájában, akkor annak jelzőhangját nyugodtan le is kapcsolhatod. Majd később elolvasod, ha már elintézted a számodra fontos és sürgős feladataidat.
  • Olyan embereknek adj bőkezűen az idődből, akik emelnek, de legalább nem húznak le téged.
  • Tanuld meg felismerni az igényeidet. Ez nem mindig megy könnyen, főleg, ha arra tanultál rá gyerekként vagy előző kapcsolataidban, hogy akkor vagy szerethető, ha eleget tettél már másokért.
  • Tartsd kincsnek az idődet. Ha valamit el tudsz intézni kevesebb idő alatt, tégy úgy. Ha segítséget kérve időt és energiát spórolsz magadnak, akkor ne szabotáld magad, vigyázz a kincsedre.
  • Tanulj meg pihenőidőket beiktatni a nap folyamán. Ha nagyon húzós a munkád, sok energiát kivesz belőled, vagy szétaprózódsz a sok tennivalótól, akkor segíteni fog neked a mindfulness technika. Szakadj ki néhány percre a rohanásból és vedd sorra, hogy az érzékszerveid mit érzékelnek. Lazítsd el a válladat, tetőtől talpig lazulj el, centiről centire a fejed búbjától a lábfejedig. Érezd, ahogy a megfeszült izmaid lejjebb ereszkednek és megpihennek. Pár perc kikapcsolás is energiával tud feltölteni.

Ha te is megszoktad már, hogy feszíted a határaidat, akkor a lazítás nehezen tűnhet beilleszthetőnek, de minél inkább úgy tűnik, hogy nincs időnk vagy energiánk lazítani, valójában annál nagyobb szükségünk van rá.

Jó kikapcsolódást kívánok!

Ha szeretnéd, hogy minél rövidebb idő alatt eljuss a megrekedésből a sikeredet jelentő változáshoz, ITT tudsz időpontot egyeztetni a hozzád illő tanácsadásra.

Borítókép: Pexels.com

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!