A mókuskerék szimbólum sokunk számára érthető és átérezhető. Fáradt ébredés, nappali kritikák, utasítások, fásultság, kiábrándultság, logisztika, és este hullafáradtan dőlni az ágyba, és azon agyalni, hogy vajon holnap hogyan tudjuk megoldani a ránk zúduló feladatkupacot.  Ez nem egyedi eset. Azonban nem csak így lehet leélni az életet.  Vannak, akik nem vesznek el a feladataikban, nem bénítja le őket a felelősség, vagy a kritika. Ha ők kézben tudják tartani az életüket, akkor Te is, én is, mindannyian.

Min múlik, hogy valaki jól érzi magát a bőrében, és feláll a kapott ütésekből, feltöltődve áll a holnap kapujában? A boldog ember tudatosan éli az életét (ha már nem adatik meg neki alapból, hogy tudjon elengedni, és arra fókuszálni, amerre haladni akar).

Mit jelent tudatosnak lenni? Mivel kell tisztában lenni ahhoz, hogy az életünk ne szaladjon át rajtunk? Hogyan halljuk meg a saját lelkünket? Mit üzen a rosszullét, a rosszkedv?

A mélabú, a harag kiváló jelzőcsengő. Azt jelzi, hogy nem arra fókuszálunk, amit megélni szeretnénk, amilyen érzésekkel szeretnénk megtölteni magunkat, hanem a hiányunkra koncentrálunk. Arra, ami nincs jelen az életünkben. Tehát nem az a baj, ha valaki rosszul érzi magát a bőrében, hanem az, ha nem kezdi el tudatosan építeni utána az életét. Ha figyelmen kívül hagyja a jelzéseket.

5 tipp, hogy boldog életet élj:

1, Ismerd meg magad, a működésedet, a reakcióidat, a sérelmeid gyökerét, a hiányosságod pontos eredetét, az érzéseid jelentését.

2, Tanulj meg kommunikálni. Azt mondani, amit gondolsz, és azt tenni, amit mondasz. Bátran, de nem letarolva másokat.

3, Engedd, hogy menjen, ami menni akar, és bízz az isteni utadban, hogy úgyis az jön, ami által többé válhatsz, ha megtalálod az utat, amit mutat. Ha késznek tartod magad a fejlődésre, a növekedésre, ha beismered, hogy ahhoz képest, nagyon szerencsés az életed.

4, Tisztelj. Magadat, másokat, a természetet, az állatokat, a Földet, az Eget, és mindent, ami, és aki az életet támogatja.

5, Tanuld meg irányítani a gondolatodat, hiszen az ok-okozat törvényszerűsége szerint, minden reakciódnak van egy eredménye. Jöhetnek helyzetek az életedbe mások döntései által, de a Te reakciód mindig befolyásolni fogja a végeredményt, azt, ahogyan érzed magad, amire felhasználod mindazt, ami történt veled.

+1 Építs baráti kapcsolatokat, és ápold is azokat! A barátság azon kívül, hogy fizikailag sem hagyja, hogy egyedül legyél, lelki támogatást is ad. Főleg, ha őszinte barátság, és nincs sértődés abból, ha valaki mást gondol, mint amit Te. Így meg tudtok beszélni bevált, jó gyakorlatokat, segíteni tudjátok egymást, és nem érzed egyedül magad. 

Jó szívvel ajánlom, hogy elsajátítsd a tudatos szemléletet. Ez nem jelenti azt, hogy megszűnik a Te akaratod, vagy, hogy nem sodródhatsz adott esetben, inkább azt jelenti, hogy felismered és elfogadod az életed eseményeiben, az érzéseidben a felelősségedet, azt hogy a Te múltbéli döntésed eredményeként, okozatként történik minden veled. (hiszen valaha vagy tettél azért, hogy ez most így legyen, vagy mulasztottál megtenni valamit)És ez jó hír. Mert, ahogy éled az életed, ahogy gondolkodsz, beszél, és cselekszel, az alakítja a jövődet, a holnapodat, a következő percedet.

Ha szeretnél segítséget kapni az életed feljavításához:

Tanácsadásra jelentkezés –>

Könyv:

Építed vagy rombolsz?  Többfajta gyakorlat, technika ismerhető meg a könyvben a magabiztosságod növeléséhez, a félelem leküzdéséhez, az önértékelésed erősítéséhez. (Párkapcsolat-javító tippeket is találhattok a könyvben) Segít, hogy kiépítsd a vágyott életedet.

Összhangban lenni – Szülői és partneri szerepek összehangolása, határok felismerése, kudarc feldolgozása, életcél megtalálása, mindfulness technika. 

Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

Egy angyal hangját hallottam – spirituális regény, mely a lét kérdéseit feszegeti, belső támasz kiépítésében segít. Rendkívül érdekes látásmóddal ismertetni meg az olvasót.

Minden Boldognak Lenni könyv kapható e-book formájában is.  

A könyveket kérd a kedvezőbb csomagajánlatban!

 

Hallgasd meg a podcast adásokat is!