Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Mi lehet a reggeli boldogtalanságom oka? – kérdezték már meg tőlem többen is, és én magam is feltettem már ezt a kérdést a nehezebben induló napjaimon.

A választ a gondolataimban találtam meg. Mire irányul a figyelmem? Kire irányul a figyelmem? Arra figyelek, ami van, és jó? Vagy arra, ami nincs, és vágyom rá? Ha a vágyaimban élek, társul-e hozzá bizalom és hit? Vagy csak a keserűség? Saját lehetőségeimre figyelek, vagy más viselkedésére?

Miért szomorú az ember már kora reggel? Ez egy izgalmas kérdés, és a válasz sem titkos, hiszen elég lenne csak leírni a belső monológját. Előkapni egy papírt és tollat, és kiírni mindazt, ami a fejében uralkodó gondolatmenetként benne van. Próbáld ki Te is! Meg fogsz lepődni, hogy mennyi negatív, keserű, és bizalomvesztett mondat lesz a papíron.

Azonban van ennél egy még izgalmasabb kérdés: Hogyan lehetek reményteljes, energikus már kora reggel?

Ez már egy előremutató gondolatsor megalkotására ösztönzi az embert. Hiszen a miért csak addig igazán fontos, amíg rájövünk arra, hogy mi mozgat bennünket, és meg tudjuk alkotni hozzá a javító stratégiát. Vannak olyan miértek, melyekre nincs megnyugtató válasz, így ha sokáig futunk körbe-körbe, érdemes megállni, és megvizsgálni, hogy vajon mi lenne az a válasz, ami után tovább tudnánk lépni. Kitől érkezne, mit jelentene? Ha kivitelezhetetlennek tűnik ennek megszerzése, a saját nyugalmunk, békénk, és boldogságunk érdekében…engedjük el…

Tehát, hogyan indulhat boldogan a napunk?

  1. Adjunk hálát azért, ami van. A legalapvetőbb dolgainkért, a tetőért a fejünk felett, a tiszta vízért, a tiszta levegőért, a napsütésért. Az összes szerettünkért, és azért is, hogy vannak, akik szeretnek bennünket.
  2. Mosolyogjunk! Nem jön belülről az érzés hozzá? Nem baj. A kutatók bebizonyították, hogy sokszor a tettetés meghozza az érzést hozzá. Ha ezt a gondolatot nem tudod sajátodnak érezni, akkor idézz fel egy vicces, vagy örömteli eseményt, amitől mosolyogni tudsz. Biztos, hogy van legalább egy!
  3. Képzeljük el, pörgessük végig az optimális mai napunkat! Csak a mai napot kell látnunk, a jövő hetet, évet nem.
  4. Tűzzük ki célul, hogy ma kivel fogunk szándékosan jót tenni, kit, mivel fogunk segíteni. A jótékonyság növeli az életöröm szintet.
  5. Bízzunk a jó sorsunkban, Istenben, önmagunkban, egy jó módszerben (meditáció, jóga) vagy bármiben, ami a belső támaszt, az erőt adja nekünk. Azt, ami által nem érezzük egyedül magunkat, és megerősít bennünket abban, hogy képesek vagyunk a derűs, optimista mai napot megélni.

Legyél kedves a társaddal, a gyerekeiddel, még akkor is, ha a szeretetéhséged miatt inkább csak ki akarnád vívni az elismerésüket, a gondoskodásukat! Magadért teszed, nem azért, hogy ők ne változzanak az irányodban. De a szeretetet csak szeretettel lehet előhívni mindenkiből. 

Nem vagy egyedül. Még akkor sem, ha úgy érzed, a számodra legfontosabb ember nem úgy szeret téged, ahogyan te azt elvárod. Ha hiszed, hogy megismerve önmagad, a boldogságot hozó technikákat, és átírod a nyomasztó szokásaidat olyanokra, melyek feltöltenek téged, akkor nem lesz olyan feladat, mellyel ne birkóznál meg.  Mindig van segítség, mindig fel tudsz állni az ütésekből.

Ha akarsz.

Ha szeretnél segítséget kapni az életed feljavításához:

Tanácsadásra jelentkezés –>

Könyv:

Építed vagy rombolsz?  Többfajta gyakorlat, technika ismerhető meg a könyvben a magabiztosságod növeléséhez, a félelem leküzdéséhez, az önértékelésed erősítéséhez. (Párkapcsolat-javító tippeket is találhattok a könyvben) Segít, hogy kiépítsd a vágyott életedet.

Összhangban lenni – Szülői és partneri szerepek összehangolása, határok felismerése, kudarc feldolgozása, életcél megtalálása, mindfulness technika. 

Ezen kívül életöröm-növelő gyakorlatokat tartalmaz, hogy legyen erőnk és hangulatunk a változtatásokhoz, és nem utolsó sorban párkapcsolat-javító konkrét gyakorlatokat találhatnak benne a párok, hogy mihamarabb elindulhassanak egymás felé, és olyan intenzív érzelmi és szexuális életet éljenek, amelyre vágynak.

Egy angyal hangját hallottam – spirituális regény, mely a lét kérdéseit feszegeti, belső támasz kiépítésében segít. Rendkívül érdekes látásmóddal ismertetni meg az olvasót.

Minden Boldognak Lenni könyv kapható e-book formájában is.  

A könyveket kérd a kedvezőbb csomagajánlatban!

Ajánlott cikkek