parkapcsolatjavitasa_1.jpgA párkapcsolatok önmaguktól nem működnek, azokat minden esetben működtetik a felek.  Léteznek módszerek, amik hozzásegítenek a rögmentes úthoz, hogy jól érezzétek magatokat a párkapcsolatotokban.

1, Érdeklődés – Ha van rá mód, reggel beszélgessetek! Kérdezd meg a párodtól, hogy mi a terve mára, milyen feladatok várnak rá! Bátorítsd, dicsérd, ha szükséges!

2, Hagyd, hogy beszéljen! – Ha valami igényét szeretné közölni feléd, vagy véleményez valamit, akkor hallgasd végig, és figyelj arra, amit mond! Nézz a szemébe, nyugtázd, amit hallasz!

3, Engedd szárnyalni! – Sokan féltékenységből gátolják a társuk fejlődését. Félnek, hogy az új érdeklődési kör, az új ismeretségek hatására kevésbé lesz érdekes a meglévő párkapcsolatuk, és emiatt veszekednek, megjegyzéseket tesznek annak reményében, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba. Legyél kíváncsi az új ismereteire, beszélgessetek róla!

4, Ne vádaskodj! – Ha valami nem az elvártak szerint alakul, akkor sokan egymást kezdik el vádolni a történtekért, ami konfliktushoz, eltávolodáshoz vezet.

5, Mutasd ki, hogy szereted! – Sokan nem merik kimutatni a pozitív érzelmeiket, mert attól félnek, hogy sebezhetővé válnak. Ezzel számos értékes, lélekemelő perctől zárják el magukat.

Tehetsz azért, hogy jól működő párkapcsolatod legyen. A felelősségvállalás, a tisztelettel és szeretettel történő közeledés, és a megbocsátás mindig meghozza a gyümölcsét.

Még több párkapcsolat-segítő írásért kattints tovább a blogra!

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, párkapcsolati mediátor
a Boldognak lenni és a Két férfi között című könyvek szerzője