Sokan nem érzik magukat vonzónak, szerethetőnek, társasági embernek. Vágynak arra, hogy vonzók legyenek mások számára, szeretnének baráti összejövetelekre járni, mégis inkább begubóznak, és nehezen válnak nyitottá mások barátsága számára. Ami nem feltétlenül jelentene problémát, de mégsem  érzik jól magukat így.

Mit tehetünk, hogy vonzók legyünk mások szemében?

A külső szempontot nem említem ebben a cikkben, inkább csak a belső támaszt, ami segít abban, hogy a helyünkre kerüljünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Önmagunk szeretete rendkívül fontos a jól-létünk szempontjából. Mindennek az alapja, hiszen csak azt tudjuk adni, ami bennünk van, olyan szemüvegen keresztül tudjuk szemlélni a világot, amilyen gondolataink a fejünkben vannak, pontosabban, amelyekre hangsúlyt fektetünk.

A siker fontos eleme a vágy, az önfegyelem, a tudatosság, az elhatározás, hogy merjünk dönteni, és szemléljük pozitív szemüvegen keresztül a világot. A mások számára vonzó emberek nem azt nézik, hogy őket kik segítik, hanem azt keresi, hogy miként segíthet másoknak, hogyan adhatja vissza a tudását a világnak.

Hogyan érhetjük el, hogy olyan emberekké váljunk, amilyenek lenni szeretnénk?

Fizikailag és a gondolatainkkal is tehetünk azért, hogy a vágyott életet élhessük.

1, Szülessen meg a vágy, hogy milyen életet szeretnénk élni.

2, Gondoljunk magunkra és az életünkre úgy, ahogyan élni szeretnénk. Eleinte lehet, hogy nehezen fog menni, de teremtsük meg a képzeletünkben újra és újra a vágyunk teljesülését.

3, Használjunk megerősítéseket, egyes szám első személyben, ha lehetséges. Kedves vagyok, szeretetteljes vagyok, szeretem, hogy erős vagyok, hogy bátran állok a feladataim előtt…stb.

4, Használjuk a szavak teremtő erejét! Érdemes hangosan kimondani mindazt, amit szeretnénk, hogy megvalósuljon. Álljunk a tükör elé, és nézzük meg, milyen testtartással, arckifejezéssel köszönünk másoknak, hogyan érdeklődünk a hogylétük felől! Tanuljunk meg hangosan, érthetően, egyenes testtartással, magabiztosan beszélni! Ha valakivel beszélünk, legyünk vele kedvesek, őszinték, és szeretetteljesek.

5, Csináljunk úgy, mintha… Ha azt hiszed, nyugodtabb lennél, ha lenne pénzed, ha már meglenne az új állásod, akkor tegyél úgy, mintha megtörtént volna. Ha örömmel élnéd a mindennapjaidat, mert lenne egy jófej társad, akkor tegyél úgy, mintha már meglenne, és éld örömmel a mindennapjaidat!

6, Figyeljünk, hogy milyen gondolatokat választunk magunknak! Az agyunkban cikáznak a negatív és a pozitív gondolatok. Van köztük félelem által generált, de szeretet vezérelt is. Te döntöd el, hogy melyikre fektetsz hangsúlyt, melyikről beszélsz, és melyik szálat futtatod tovább!

7, Nyissuk pozitívan a napot! Mindegy, hogy hánykor kelsz fel, legyél hálás azért, hogy egy újabb nap újabb lehetőségeket kínál neked.

Nem nehezebb a kívánt életet élni annál, mint nap mint nap azt a mindennapot élni, ami szembe megy azzal, amit szívesen megélnénk. A bátorság, kreativitás, hit és önbecsülés mindig támogatóan áll mellettünk az utunkon.

Ha úgy látjuk, hogy nem visz sikerre a megoldó-készletünk, akkor itt az ideje új módszereket, technikákat, gyakorlatokat elsajátítani.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó

a Boldognak Lenni életmód könyv szerzője (önbizalom, párkapcsolat, kommunikáció, céltervezés)

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!