Napjainkban a boldogság keresése rendkívül kapós dolog lett. Mondhatnánk, hogy a felgyorsult világ, a sok felszínesség, időhiány okozza ezt, de azért a régi feljegyzések mind azt mutatják, hogy sokszáz évvel ezelőtt is foglalkoztatta a népet, hogy miként tudna boldogabban élni.

Mást tartott a boldogságról a nyugati, és mást a keleti kultúra. A keletiek a belső béke, a közösség szolgálata, a természet csodálata vonalon keresgélt, míg a nyugatiak az elszeparáltság, a vagyon, az elismertség körül vélte megtalálni a boldogságot.

Gyakran olyan emberek vallják boldogtalannak magukat, akik számára valójában minden a rendelkezésükre áll, hogy megéljék a boldogságot, csak nem arra fókuszálnak, hanem arra, ami elszomorítja őket.  Azt szokták mondani, hogy a nők speciális esetek, mert hogy a társadalom nem a nők védelmére, valós segítségére van berendezkedve, hiszen a régmúltban a nő egy eszköz volt a férfi kényelmének megteremtésében. Ma már egyre több partnerségre van lehetősége a nőknek, csak meg kell tanulni kialakítani, és élni a partnerséget a mindennapokban, a párkapcsolatban, a munkahelyi kapcsolatokban, stb. Ehhez önismeretre, önbecsülésre, belátásra, és helyes kommunikációra is szükség van.

Lássuk, mi az a 7 szokás, ami jellemző a boldog nőkre:

1, Tervezett napok. Listát írnak a tennivalóikról, és felállítják a fontossági-sürgősségi sorrendet, hogy gördülékenyebb legyen az életük.

2, Sokat mosolyognak, nevetnek. Nem csak másokon nevetnek, vagy akkor, ha viccet mesélnek nekik, hanem önmagukon is tudnak nevetni.  Tudják, hogy a mosoly kapukat nyit, a nevetés pedig oldja a stresszt, így megragadnak minden alkalmat, hogy ezt a kettőt alkalmazni tudják.

3, Rendszeresen mozognak. Ez jót tesz az alakjuknak, örömmel látják viszont tükörképüket, és lelkileg is felemeli őket.

4, Rendszeresen járnak közösségbe. Nem a munkahelyi kötelező, hanem a választott baráti, vagy közös érdeklődési körbe tartozó emberek társaságába. Itt felszedik a jó gyakorlatokat, megismernek sorsokat, barátokat szereznek.

5, Jelenben maradnak. Az ember boldogtalanságát sokszor az okozza, hogy nem a jelenben él, hanem a múltban vagy a jövőben tanyáznak a gondolatai. Azon tűnődik, hogy mi történt, vagy attól fél, hogy mi fog történni.

6, Nem félnek a konfliktustól, hanem kezelik a helyzeteiket. Nem ijednek meg attól, ha ki kell állni önmagukért, sem akkor, ha kritika éri őket. Megtanultak mögé látni a dolgoknak, és partnerként jelen lenni a helyzetekben.

7, Meditálnak. A meditáció során a sejtek megpihennek, az elme elcsendesedik, és a negatív gondolatok helyett a pozitív, előremutató gondolatokra képesek tenni a fókuszt. A napi 30 perces meditáció energetizálja, feltölti őket, és így nyugodtabban állnak a napi feladataik előtt.

 

Készíts tervet, és tervezd meg a célodhoz vezető utat. Ebben a Boldognak lenni könyvek segítenek. Ha személyes segítséget szeretnél, akkor kérj egy segítő tanácsadást

Hallgasd meg a podcast adásokat is!