Barion Pixel

A megcsalás jelei

Honnan tudhatjuk, ha megcsal a párunk? Vannak-e előjelei a megcsalásnak, és ha igen, melyek azok?

Nem minden fakad megcsalásból, ami annak jelének tűnik, de vannak olyan jelek, amelyekre érdemes odafigyelni, ha nem szeretnénk elválni.

Amikor először meglátva a jelenlegi tásunkat, megindultak a lepkék a gyomrunkban, akkor nem tolakodott az elménkbe az a gondolat, hogy mi valaha is képesek leszünk egymástól eltávolodni. Az örök szerelem ígérete szebé tette a napunkat, boldogan szökkentünk a munkahelyünkre, az addig gyötrőnek tűnő munkahelyi feladatok súlya csökkent, és mi is könnyebbek lettünk néhány kilóval. A szerelem csodákra képes.

Ha a nagy szerelemben és egymásra figyelésben már össze is költöztünk, akkor ismerjük ki igazán a másikat, a napi több órás együttlétben, a feladatok közös megoldásában előbb-utóbb észrevehetővé válnak a különbségek is. A párkapcsolatban a közeledés-távolodás ciklusa megkezdődik.

A nők hajlamosak mindent feláldozni a kapcsolat elején, nem tűnik tehernek a mosás-főzés-takarítás, de több év eltolódott munkamegosztás után felütheti a fejét a kiégés, a fáradtság, a fásultság. Vagy szólnak a társuknak, és segítséget kérnek, vagy nem szólnak és titkon várják azt, hogy leessen a tantusz a férfinak. A férfi viszont nem mindig veszi észre az utalgatásokból, hogy mire is van szükség. Jön a sértődés, a csalódás, és hosszú idő elteltével megfogalmazódik a szeretetlenség.

A férfiak nem mindig értik a jeleket, nem mindig veszik magukra, hogy változtatniuk kellene az addig működő szokásokon. Ilyenkor a párkapcsolatban egy kis feszültség érzékelhető, ami eltávolodáshoz vezet, ha nincs kezelve.

Az eltávolodást mindkét fél érzékeli már, elmaradnak a szexuális együttlétek, mert a nő érzelmi alapon szeretné a közeledést, de mélyen belül elítéli a férfi viselkedését, a hétköznapokon magányosnak érzi magát, egyedül lett hagyva a gondjával. A férfi érzékeli a távolodást, és nem érzi azt, hogy otthon felnéznek, vágynak rá, romlik az ő önértékelése is.

A szeretetlenségből megcsalás lehet

Tehát, ha az elmaradt puszikat, öleléseket, odafordulást észleljük, még nem feltétlenül arról van szó, hogy megcsalja egyik fél a másikat, de előjelként vehetjük.

A megcsalás jelei

A klienseim az alábbi megcsalás jelekről számolnak be, mint például, a párom

 • magával vitte a telefont még oda is, ahova addig nem szokta
 • jelszót állított be a laptopjához és a telefonjához
 • túl sokat nyomkodta a telefonját
 • nem akart velem nyilvánosan megjelenni
 • túl sokat túlórázott
 • egyre több időt töltött a barátaival, nélkülem járt el szórakozni
 • egyre ritkábban vette fel a telefont, ha hívtam, és az üzenetekre is soká válaszolt
 • hirtelen sportolni kezdett, új ruhatárat vásárolt
 • olyan helyzetekben is ingerültté vált, amelyekben addig soha
 • kiköltözött a hálószobából
 • kerülte a közös időtöltéseket, a beszélgetéseket

Leggyakrabban ezekről a figyelemfelkeltő jelekről beszéltek nekem a kliensek, de hozzáteszem, ezek a jelek nem minden esetben a megcsalás jelei. Tehát, ha észreveszed a fenti jeleket a kapcsolatodban, inkább arra biztatlak, hogy ülj le a társaddal, mondd el, hogy mit érzel, hogy magányos vagy, hogy több időt szeretnél vele tölteni, hogy úgy érzed, nem tudsz bízni benne most. Kérdezd meg, hogy érzi magát ebben a kapcsolatban, beszéljétek meg, hogy miben tudtok változtatni, hogy mindketten jobban érezzétek magatokat.

Hamarosan megjelenik az Életkalauz című új könyvem. Kattints ide és nézd meg, hogy miben tud neked segíteni!

Ha szeretnéd, hogy elindulj a változás útján, három módon tudok neked segíteni:

1, Skype/Viber/Messenger online tanácsadás,

2, Helló, Élet! online tanfolyamok – önismeret, párkapcsolat, célok, kommunikáció, relaxáció

3, Könyvek, e-bookok

Ez is tetszeni fog