Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Sokan mondják, ha Te nem is, de biztosan hallod, hogy valaki azt feltételezi, amennyiben több pénze lenne, akkor minden rendben lenne az életében. Nyilván nem vitathatja el senki azt, hogy mennyiféle előnyhöz, élményhez juthat az ember, ha az elegendőnél több pénzeszköz áll a rendelkezésére, ugyanakkor a „ha gazdag lennék, boldog lennék” összekapcsolás sem helytálló.

A Berkeley Egyetem boldogságot kutató professzorai egy teszt során bevontak egy csoportot egy érdekes kutatásba. A csoport tagjai mind azt mondták, hogy jó a párkapcsolatuk, van munkájuk, egészségesek, egy dolog hiányzik csak, ez pedig a pénz. Ha ebből több lenne, egy meghatározott havi összeg, akkor végre teljesen sínre kerülhetne az életük.

A csoport meglehetősen szerencsésnek tartotta magát, hiszen egy évig kifizették számukra azt a keretet, amit ők meghatároztak, havi bontásban.  Az első hónapban nagyot emelkedett a mért boldogságszint, sokan vásároltak olyan termékeket, melyekre eddig csak vágyakoztak. A következő hónapban is még növekedett a boldogságszintjük, ám egy idő után csökkenni kezdett, és egy ponton stagnált.

Kétfajta dologra költötték a pénzt: tárgyakra és élményre. Azok, akik élménybe fektettek (koncert, túrázás, utazás), azok boldogság szintje tartósabban magasabban volt, mint azoké, akik tárgyakat vásároltak.

Viszont egy idő után már ez az előre meghatározott összeg sem volt elég a boldogságszint jelentős emelésére. Átalakult az alap, noha a teszt előtti időkben sokkal kevesebb pénzük volt, mint a teszteléskor, mégsem igazolódott be az, amit a résztvevők előre megjósoltak a saját boldogságszintjükről.

Konklúzióként kijelentették a kutatók, hogy amit magunkról, és a világról gondolunk, amit hajlandóak vagyunk vállalni a kiteljesedett életünkért, az befolyásolja a boldogságunkat. Csak egy pontig van kapcsolódása a pénznek és a boldogságnak. Utána a megjavult külső körülmény lesz az alap, melyen változtatásra vágyunk a boldog pillanatokért.

Talán az a legjobb konstrukció, ha a folyamatos önfejlesztést választva mindennap teszünk azért, hogy olyan körülményeket észlelhessünk magunk körül, amiktől repesni fog a szívünk, és amelyekért minden este hálát adhatunk.

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

 

Mi a párkapcsolat alapja? Hogyan kell helyesen működtetni? Hogy beszélgessünk, hogy értsük egymást? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Boldognak Lenni – Segítő könyv önbizalom növeléséhez, a párkapcsolatok megértéséhez, gyakorlatok, megoldások a helyes kommunikációhoz, konfliktuskezeléshez — >

 

 

Új szokások bevezetéséhez, magabiztosság növeléséhez, kiegyensúlyozott, bátor élet kialakításához:

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást az életünkben, miért csúsznak félre a dolgaink, és mit kell tenni, hogy változtassunk. Bátorságot erősítő gyakorlatok, technikák megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

 

Regény egy nőről, aki betegsége kapcsán ismeri meg önmagát, a sorsát, az életcélját, és találja meg a boldog életút jelentését:

Egy angyal hangját hallottam – Segítő könyv regénybe burkolva. Izgalmas, bensőséges, érdekfeszítő és elgondolkodtató –>

 

Ajánlott cikkek