Hozd magad lelkileg kirobbanó formába, mire beköszönt a karácsony…

Egyből a közepébe vágok. Ismerős számodra ez a belső monológ?

„Fáradt vagyok. Semmihez nincs kedvem. Nem érdekel a karácsony. Nem érdekel, hogy hány nap van még addig hátra. Unom a karácsonyos zenét. Fogalmam sincs, kinek, mit vegyek, és nyakamon a karácsony. Mindenki bolond, aki rohangál a bevásárlóközpontokban. Utálom a dugót az utakon. Hagyjon már mindenki békén! Találjam ki, hogy mi legyen a menü, mit kapjanak a rokonok ajándékba, mikor így is alig van pénzem, és engem is lefáraszt a munkám, a háztartás, a gyerekek.  Velem ki törődik?”

Ismerős? Vagy csak néha? Csak nyomokban, mert amúgy egészen pozitív a belső gondolatvilágod?

Ha magadra ismertél az idézett belső monológot illetően, akkor van néhány gondolatom, hogy miként tehetjük önmagunk számára békéssé, szeretetteljessé a karácsonyt, ahelyett, hogy már előre utálnánk az egész ünnepi világot.

  1. Ez az időszak is csak átmeneti.
  2. Az ünneppel magával nincs baj, hiszen néha jó megállni, kiszakadni a napi rutinból, és rálátni a saját működésünkre. Csendben lenni, teret engedni a reménynek, a szeretetnek.
  3. Nagyon szerencsés emberek vagyunk. Az a legnagyobb gondunk, hogy dugó van az utakon, tömeg a boltokban, és vendégek érkeznek. Nem vagyunk életveszélyben, meleg lakásban vagyunk, azonnal jön ivóvíz a csapból.
  4. Nincs olyan, hogy kötelező szeretetet. A szeretet mindenkiben ott van, benned is. Csak annyit kell tenni a szeretet nevében, hogy engedni áramolni rajtunk keresztül. Beengedni a sejtjeinkbe, a gondolatainkba, a cselekvéseinkbe.  Ha fáj szeretni, nyitva tartani a szíved kapuját, annak nem a karácsony az oka…
  5. Az utcai fények, a világító gyertyák mind fényt hoznak hozzánk. Hogy ne legyünk a rideg sötétségben.

Az alapján fogjuk megélni a helyzetet, amit látni, érzékelni akarunk belőle.  Lehet szeretetteljesen nemet mondani, tisztelettel nézeteltérést lezárni, látni a kritika mögött az igényt, látni az emberben a csodaszép lelket.

Azonban csak azt tudom megélni, csak azon a szűrőn keresztül látok, amit magam elé teszek. A választás az enyém: szeretet vagy harag és félelem…

Alakíts ki én-időt, legyen lehetőséged feltöltődni, kérj segítséget a pakolásnál, a főzésnél, értékeld magad annyira, hogy a belső monológodat pozitívra váltod, hogy ne mérgezd magad haraggal, feszültséggel, stresszel. Egyszerűsíts mindent, amit lehet, ha terhelésnek éled meg az előkészületeket. Nem dől össze a világ, ha idén másképp mennek a dolgok, mint az ezt megelőző években voltak. Ha a szeretet és a béke megérkezik az otthonodba, jól fogod érezni magad.

 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolat-javításra, életöröm növeléséhez — >

Boldognak Lenni – Segítő könyv önbizalom növeléséhez, a kapcsolatok megértéséhez — >

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást, és mit kell tenni, hogy változtassunk, gyakorlatok megbocsátáshoz, magabiztossághoz, boldogságban élni kapcsolatban vagy egyedül —>

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!