Sok pár küzd azzal, hogy elillant az életükből az intimitás, a szexualitás. Nincs pezsgés közöttük, nincs meg az az összhang, az a vonzalom, ami a kielégítő szexuális életet hozná el a számukra. Szóval, a jelenség ismert sok pár életében, de mit lehet tenni azért, hogy újra kívánják egymást, és vágyakozzanak a társuk érintésére?

A kapcsolatokban sokféle sérülést szerezhetünk, és általában elég sokáig dédelgethetjük a sebeinket ahhoz, hogy a negatív érzések eltávolítsanak a társunktól. Van, hogy a pár azt hiszi, a kapcsolatuk azért romlott meg, mert nincs egy ideje szexuális érintkezés közöttük, azonban inkább fordítva van ez, és azért tűnt el a vágy, a szenvedély, mert nem jól működtetik a kapcsolatukat, nem fektettek energiát abba, ami segítette volna őket közel maradni, érdeklődőnek lenni egymással szemben.

Persze, ha mindkét fél számára fontos a testi érintés, és mindketten szeretnék, hogy valóban vágyjanak a másikra, akkor eleinte tudatosan, majd a jó tapasztalások, jó élmények által közeledni tudnak egymáshoz.

Mi az, ami segíti ezt az újrakapcsolódást?

A javítás alapja a döntés, a szándék, hogy akarom látni a társamban a férfit/a nőt, akarok vágyakozni rá, akarom, hogy amikor megérint, át tudjam élni azt.

Oké, fejben így. De mi történik a gyakorlatban?

  • Belátják, hogy mindketten kellettek ahhoz, hogy ez így alakult, és nem keresnek hibást, hanem megvizsgálják a saját működésüket, és leszűrik, hogy mi az, ami segíti őket a közeledésben.
  • Felmérik, és ismertetik egymással, hogy mi az, amiből szeretve érzik magukat, és mi az, ami taszítóan hat.
  • Hangsúlyt fektetnek a sérelmeik megértésére és feldolgozására. Ha szükséges, egy külső segítség bevonásával. (A barátokkal óvatosan, mert nem mindig tartanak tiszta tükröt nekünk, hiszen nem akarnak megbántani.)
  • Randizni kezdenek egymással újra. Ez eleinte napközben a legszerencsésebb, mert amikor dolgozunk, általában egy másik oldalunkat láttatjuk, így ha abból kap a társunk is, az dobhat a kapcsolatunkon.
  • Kommunikáció, üzenetváltás úgy, mintha egy új kapcsolatot indítanánk…kedves, szexi, vágytól fűtött, érdeklődő hangulat
  • Mindfulness a testi érintés során
  • Szerepjátékok beemelése

 

A testi érintés önmagában egy pozitív, jóleső érzést nyújt, éppen ezért az emberek vágynak rá. Ha jó tapasztalásokat gyűjt a pár, akkor könnyebb lesz fenntartani a pezsgést, hiszen ki utasít el valamit, ami szabad, és számára is előnyökkel jár?

És azt sem szabad elfelejteni, hogy az előjáték nem 5 perccel az együttlét előtt kezdődik, hanem közvetlenül az előző összebújás után…

Ha nem boldogulsz a sérelmek oldásával, megbocsátással, az őszinte vágykifejezéssel, írasd be magad a naptáramba, és segítek. Ma vagy a hátralévő életedben a legfiatalabb, nem érdemes belesüppedni a sótlan kapcsolatban, hanem tenni kell a javulásért, és az életminőséged fog megváltozni. Magabiztosságot szerzel, megtanulsz pontosan kommunikálni, kifejezni a vágyaidat, megismered, hogy mit, miért teszel, és mi az, ami visszafog a fejlődésben téged, és a társadat is.

Örömteli napot kívánok!

 

Információ a tanácsadásról –>

Szeretnék könyvet olvasni önbizalom-növelésről, párkapcsolat-javításról —>

Védem a környezetet! E-bookot szeretnék gyorsan, és kedvező áron (telefonra/számítógépre/táblagépre/e-olvasóra) –>

Hallgasd meg a podcast adásokat is!