A párban érkező klienseim egy része azzal a “panasszal” érkezik, hogy a kapcsolatukban hónapok óta nincs jelen a testi érintés. Ezen szeretnének változtatni, de önerőből nem megy.

Miért nem megy megoldaniuk ezt? Mert sok esetben másképp működik a nő, mint a férfi – de erről nem vesznek tudomást. A szex területén is lehetnek eltérések. A szextelen kapcsolatban élő feleségek nekem azt szokták mondani, hogy a vágyhiányuk oka, hogy a hálószobába vezető gesztusok elmaradnak a férj részéről, így pedig nem tudnak eljutni a vágy állapotába. A férjek erre pedig azt válaszolják, hogy ha két ember szereti egymást, házasságban élnek, akkor miért nem evidens, hogy szeretkeznek is. Sajnos tényleg nem ennyire egyszerű ez a dolog.

A férfiaknak – a kliensek elmondása alapján – sokkal könnyebb a vágy állapotába kerülni. Elég, ha megpillantják a tusolóban a feleségüket, máris készen állnak az aktusra. Azonban a nőknek a tartós kapcsolatban ennél több kell ahhoz, hogy elcsábuljanak. A férjük meztelen testének megpillantása nem elég az izgalmi állapothoz.

Hogyan jut el a feleség a vágy állapotába?

A nők – a kliensek elmondása alapján – a gesztusokkal csábíthatóak be a hálószobába. Ha a mindennapokban nőként kezeli őt a párja, ha nem kiszolgáló – kiszolgált helyzetben élik a mindennapjaikat. Ha lelkes a férfi otthon és elismeri a nő munkáját, amit a családért tesz. Ha megbízható, ha érzelmi biztonságot teremt számukra.

Női vágyfokozó tippek —>

Mit rontanak el a szexmentes kapcsolatban élő férfiak?

Rá szoktam kérdezni a pároknál, hogy mi az, ami taszítóan hat a feleségre:

 • egész héten nem beszélgetünk, majd egyik este bejön a fürdőszobába utánam és jelzi, hogy szexelni szeretne
 • semmit nem segít a gyerekek körül vagy a házimunkában, de elvárja, hogy én a nap végén, hulla fáradtan csábító szeretővé változzak
 • ha egy hete nem szexeltünk, szóvá teszi és ezzel akarja elérni, hogy együtt legyünk
 • amikor főzök, hátulról megölel, megfogdos, és elvárja, hogy azonnal egymásnak essünk
 • amikor a gyerekek lefeküdtek aludni, és én pakolom a gyerekjátékokat, odalép hozzám, és rákérdez, hogy lesz-e ma szex

Azt tapasztalom az ügyfelek története által, hogy a feleségek jobban tudnának kapcsolódni a szexhez, a férjhez, ha megosztanák a gyerekek és a házimunka feladatait, ha udvarolnának a mindennapokban nekik ahelyett, hogy a vágytól vezérelve ott és akkor azonnal elvárják, hogy létrejöjjön az aktus.

A nő szereti, ha meghódítják.

Ha

 • kedvesek velük,
 • érdeklődnek irántuk,
 • elismerik őket,
 • bókolnak nekik,
 • a szeretetnyelvükön szólnak hozzájuk,
 • nem csak akkor érintik meg őket, amikor szexelni akarnak velük.

A lista nem teljes, de irányt mutat.

Az is hozzátartozik a teljes képhez, hogy sok esetben a nők sem tudják megfogalmazni azonnal, hogy mi az, ami távolítja őket a társuktól, és vannak esetek, amikor tudják, de nem merik felfedni azt, mert félnek a konfliktustól, amit ez hozhat. Ehelyett egy ideig akkor is lefekszenek a társukkal, amikor nem tudnak a vágy állapotába kerülni, ez viszont csak ront a helyzeten.

Társasjáték pároknak —>

A szexmentes kapcsolat nagy eséllyel vezet az eltávolodáshoz, természetesen vannak kivételek is, ha mindkét fél számára elfogadható a szexuális együttlét hiánya. Azonban, ha az egyik fél (s)nem akar lemondani a szexről, akkor hosszú távon veszélybe kerül a kapcsolat, mert egy külső inger könnyen félrelépéshez vezethet.

Ha segítségre van szükségetek, hogy újra egymásra találjatok, szívesen segítek Nektek is.

Borítókép: pexels

Hallgasd meg a podcast adásokat is!