girls-407685_1280.jpgNem mindig alakulnak úgy a körülményeink, hogy azok egyértelműen eredményezzék számunkra az elégedettséget, a biztonságot, a jól-létet. A kiegyensúlyozott emberek arról számolnak be, hogy bár őket is éri kellemetlenség, az ő életükbe is toppannak be váratlan események, de a bosszankodás helyett a megoldást keresik.  

Sokan kutatják a boldogság, a siker titkát, és így megvizsgálják a sikeres, kiegyensúlyozott emberek szokásait is. Az eredményeket megfigyelve érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon mi a 7 pontból mennyit építünk be a mindennapok során.

  1. Vannak céljaik, és minden nap tesznek valamit azért, hogy közelebb kerüljenek a megvalósításhoz. Döntéseik során felteszik maguknak a kérdést: Ez engem szolgál?
  2. Mernek dönteni. A legtöbb ember nem szeret döntést hozni, mert fél a következményektől. A sikeres, boldog emberek nem félnek attól, hogy határozottan elinduljanak a cél felé vezető úton.
  3. Számukra a kudarc nem létezik. Nem azért, mert mindig minden az elképzelésük szerint alakul, hanem azért, mert ha valami nem sikerül, akkor azt tanulásra használják fel. Megnézik, hogy mi okozta a hibát, és felkészülnek arra, hogy lehetőség szerint ne forduljon elő többet.
  4. Mindig tanulnak valami újat. Nem csak azért jó tanulni, mert karbantartja az agyunkat, hanem azért is, mert így új embereket ismerünk meg, új területeken bontakoztathatjuk ki a tehetségünket.
  5. Elismerik a saját eredményeiket, és a másokét is. A sikeres emberek nem irigykednek. Tudják, ha valaki számára elérhető egy kimagasló eredmény, akkor megfelelő stratégiával, munkával, önképzéssel számukra is elérhető lehet. A lehetőséget látják mások sikertörténeteikben és nem passzívan, irigykedve szemlélik azt.
  6. Kedvesek, nyitottak az emberek felé. A kiegyensúlyozott emberek ápolják a baráti és társas kapcsolataikat. Tudják és tapasztalják, hogy hasznos dolog a bevált módszerek megosztása másokkal, és a közös együttműködés. Nem csak az üzleti életben, de a privát szférában is.
  7. Rendszeres testmozgást végeznek. A boldog emberek törődnek a testük jelzéseivel. Nem feltétlenül az esztétika vezeti őket arra, hogy rendszeresen átmozgassák az izmaikat, hanem megélik közben mindazon előnyöket, amit a testmozgás kínál.

+1 jó szokás: A sikeres emberek szeretnek elcsendesedni, befelé figyelni. A meditáció során kiürítik elméikből azokat a gondolatokat, melyek aggodalomhoz vezetnek, és belső hangjukra figyelve választ kapnak dilemmáikra, míg sejtjeik valóban megpihennek.

Nem pénz kérdése, hogy kiből lesz kiegyensúlyozott, sikeres, boldog ember. Azon múlik, hogy mit vagyunk hajlandóak megtenni azért, hogy ne a rohanó világ áldozatának, hanem tudatos embernek tartsuk magunkat.

Keresd meg a saját erőforrásodat ahhoz, hogy boldogan, összhangban élj a vágyaiddal, érzéseiddel és cselekvéseiddel. Ha segítség kell hozzá, a blogon megtalálod.

 

Laskai Nelli

házassági tanácsadó, életöröm tréner
A Boldognak Lenni Könyvek szerzője

 

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT!

Új, modernebb, izgalmasabb helyre költözött a honlap.

Szeretnél díjmentesen 5 napig gyakorlatokat kapni, amelyekkel javul az önbizalmad, a párkapcsolatod, a kommunikációd, a motivációd és a feltöltődésed? Iratkozz fel és máris küldjük neked.
UI: Ja, és ajándékokkal is meglepünk az új helyünkön! 🙂
Amennyiben szeretnél megoldást találni a problémádra vagy dilemmádra, és érdekelnek a friss, azonnal alkalmazható párkapcsolat-javító, önbizalom-növelő, kommunikációt segítő gyakorlatok, kattints IDE és tarts velünk az új helyen is!