Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Nyaralásom előtt pár hónappal elhatároztam, hogy edzésbe kezdek. Megint. Gondoltam, milyen jó lesz, ha jó formában leszek. Utazás előtt számtalan feladatom akadt, és hogy- hogy nem, háttérbe szorult a törekvésem. El is szivárgott az éterből. Azaz, egy trambulint kaptam a szülinapomra, ami valamelyest javít az eredményemen, legalább azon örömmel ugrálok. A néhány kiló leadását nem sikerült megteremteni, ugyanakkor eljött az idő, és ott találtam magam a vízparton. “Anyatestben”.

Egy röpke megfigyelést végeztem a többi fürdőruhás, napágyon fetrengő, vagy kisgyerek után rohangáló nőket megnézve. Mivel a szépség igen szubjektív, és nagyon jól is van ez így, nehéz lett volna megállapítanom, hogy ki az, aki jó nő, és ki az, aki nem. Igyekeztem ezért a kisugárzásukat figyelni.

Látszódott, hogy ki az, aki genetikának köszönheti a testalkatát, és ki az, aki valószínű, hogy edzésben tartja a testét. Megfigyeltem azt is, hogy egy nő minden életkorban, mindenféle alakkal tud gondoskodó, szeretetteljes, tökéletes anyuka lenni. És mindenféle alkatú nőnek volt párja, aki örömmel volt vele, és nagyokat nevettek. Újfent megállapítottam, hogy

A párkapcsolat működtetése nem a testalkaton múlik.
Az anyaság megélése nem a testalkaton múlik.

Noha a cím azt engedi remélni, hogy kemény összehasonlítás lesz olvasható, elárulom, hogy nem lesz. Elmesélem azt, amit a partról figyeltem meg a különféle testalkatú nőket, anyákat látva.

 

1, Mindegy, hogy pocakban és csípőben erős volt-e a nő, mert a kedélyállapota vonzóvá varázsolta. Örömmel voltak mellette.

2, A pocakban, és fenék tájékon erős nőkre is ugyanúgy tudtak csodálattal, elismerően nézni a férfiak.

3, A kisgyermekes anyukák megmaradt pocakja kiváló kispárnává vált férjnek és babának egyaránt.

4, A teltebb testalkatú nők is tudnak magabiztosak lenni. Nem a plusz kilók kérik, hogy szemlesütve a napernyő mögé bújva, óriási kendőbe csomagolva nyaraljanak. A korlátok fejben vannak csak.

5, A beach body sem dönti le a fejben lévő korlátokat.

6, Egyszer, és most élünk, kár lenne bárkinek is begubóznia, csak mert nem sikerült lefogynia, vagy izmokat növesztenie.

 

Félreértés ne essék, nem kívánok a testmozgás vagy az egészséges életmód ellen szólni, sőt! A mozgás az érzelmeket, gondolatokat is helyrepakolja, tehát mindenképpen érdemes beiktatni a rendszeres testmozgást a mindennapokba. Ugyanakkor észrevettem, hogy mennyire károsan befolyásolja a párkapcsolatot, a jelen megélését, ha testünk állapotát szégyellve kivonjuk magunkat a társasági életből, vagy kihagyjuk az életre szóló élményeinket amiatt, mert attól félünk, hogy mások megítélnek bennünket.

Kedves Anyák, Nők, akik nem tudtok büszkék lenni a testetekre, mosolyogjatok, legyetek szeretetteljesek  magatokhoz és másokhoz! Nem csak a súly vagy a körfogat vagyunk, hanem a lélek, aki jóllétre, szeretetre, játékra, szerelemre, és boldogságra született.

A testalkat pedig csak átmeneti állapot.

 

Ajánlott cikkek