Ha szeretnéd jobban érezni magad, akkor Te is tehetsz érte még akkor is, ha úgy tűnik, hogy a körülményeid azok, amelyek a boldogtalanságodat okozzák. Ha tudsz változtatni valamin, amiről úgy véled, könnyebbséget adna neked, akkor veselkedj neki, de ha most nincs hatásod a dolgok megmozdítására, akkor a saját hozzáállásod tud segíteni abban, hogy jobban legyél.

Boldogság gyakorlatok, amiket bármikor bevethetsz:

1, Írj össze tíz dolgot, amiért hálás vagy. Ha nem jön össze a tíz, akkor keresd tovább, meglesz. Hát, nem jó dolog, hogy ennyi kellemes élményed van?

2, Gondolj azokra a személyekre, akik kedvesek veled, szeretnek téged. És azokra is, akiket te szeretsz. Milyen jó, hogy kedves, szerettetteljes emberek vannak az életedben.

3, A nehézségekben gyakran meglátható valami, amiből tanulhatunk, és vannak esetek, amikor segít a mélypontról felemelkedésben, ha megnevezhetünk egy (rosszabb) viszonyítási pontot, amihez képest mégis csak szerencsésnek érezhetjük magunkat.

4, Írj egy pozitív belső monológot magadnak. Írj az életedről pozitív szemüvegen keresztül.

5, Állj meg az élvezhető pillanatoknál és tudatosítsd magadban, hogy ez egy kellemes pillanat. Amikor kortyolod a finom kávédat, amikor rád mosolyog valaki, amikor sikerül egy feladatodat megoldanod, ha bókot kapsz – ne rohanj át a pillanatokon, hanem jegyezd meg, és engedd át az élménnyel járó jó érzést magadon.

A boldogság elemei az érzelmi elégedettség megélése, az értelmes tevékenységek folytatása, a biztonságos, szívderítő társas kapcsolódások, az egyéni fejlődés sikerei, az egészséges életmód előnyeinek élvezete, ezért érdemes olyan életszemléletet, életmódot kialakítani, hogy ezen elemek a mindennapok részeivé váljanak.

borítókép:pexels.com

Laskai Nelli
NLP tréner, házassági tanácsadó

Hallgasd meg a podcast adásokat is!