Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Az ötödik alkalomhoz értünk a szegedi Életöröm csoport foglalkozásával. Mint minden alkalommal, most is nagyszerű emberek kerültek egy légtérbe két órán keresztül, hogy gondolataikkal, kérdéseik megvitatásával közelebb helyezzék magukat a vágyott világuk érzékeléséhez.

Öröm számomra, hogy több korosztály tagjai is eljönnek, és férfiak is, nemcsak nők, hiszen soha nem késő, és soha nincs túl korán, hogy az önfejlesztéssel foglalkozzunk.

Sokan, sokfélék vagyunk, más sérelem van a batyunkban, de a célunk mégis közös: szeretve lenni, és jól érezni magunkat a bőrünkben, és olyan életet teremteni számunkra, melyben örömmel létezünk. Ezek azok a megfogalmazott, ám vagy kimondott, vagy csendben megtartott vágyak, melyek rávesznek bennünket arra, hogy új módszereket keressünk, ha a meglévő eszköztárunk kevésnek bizonyul.

A közösségbe tartozást rendkívül fontosnak tartom a boldog élet szempontjából, mint ahogyan azt is, hogy az önfejlesztésre időt fordítsunk, hiszen a magabiztosság, az önbizalom, az önbecsülés, a szeretet az, ami támogat bennünket a céljaink elérésében.

A téma a megbocsátás, elengedés, és az életünk tervezése volt, de minden alkalommal letérünk egy picit a szigorúnak egyáltalán nem mondható napirendről, így történt ez most is, hiszen számos kérdés merülhet fel egy-egy témát illetően. Ez a csoport, ez a légkör olyan, hogy bárki bátran felteheti a kérdését, vagy elmondhatja a gondolatait, megoszthatja másokkal a jó gyakorlatokat, melyek számára eredményt hoztak.

Miért nem akarok megbocsátani?
Kiért kell megbocsátani?
Mikor vagyok áldozat?
Miért vagyok áldozat?
Mit tegyek azokkal a programjaimmal, melyeket másoktól tanultam, de nem válnak be?
Mit jelent elengedni valamit vagy valakit?
Kiről szól a haragom?
Hogyan tervezzem meg az életemet?
Mely területeket gondoljam át?
Hogyan merjek vágyakozni?

Felemelő érzés hallani, amikor az egyik csoporttag elmeséli, hogy milyen nagyszerű, felszabadító hatással volt rá, hogy több év után sikerült megbocsátania, vagy amikor arról mesél valaki, hogy rátalált a módszerre, ami számára megnyugvást hozott a mindennapokban. Közösen végeztünk egy röpke mindfulness gyakorlatot is, hogy otthon is tudják gyakorolni azt. A terem barátságos, kuckós. Finom gyümölcsteát, forrócsokit, vagy kávét kortyolgatunk a beszélgetés közben. Jól vagyunk.

Igen, a Boldognak lenni Életöröm délután azért jött létre, hogy a téma, melyről beszélgetünk olyan változást indítson el bennünk, hogy képesek legyünk megélni a szeretetet és a békét a mindennapjainkban.

Novemberben Egerben és Szegeden lesz Életöröm délután.

Szeretettel várok mindenkit, aki tenni akar önmagáért, a kapcsolataiért, a jelenéért, és a jövőjéért.

Ajánlott cikkek