Vannak, akik számára az ölelés fontos a biztonságérzet, a szeretet, a bizalom, és az összetartozás megélésének szempontjából. Nem kérdés tehát, hogy miért vágynak oly sokan a rendszeres, összekapcsolódást adó ölelésre.

pexels-photo-1824944.jpeg

Főleg akkor vezet eltávolodáshoz ez a hiány, ha az egyik félnek a testi érintés a szeretetnyelve. Ebben az esetben a testi érintés elmaradása az önértékelés csökkenéséhez vezet. Az ölelkezés elmaradása azt sugallhatja, hogy nem értékes az ember, nem fontos annyira, hogy a társa a közvetlen közelébe hívja, és meg is érintse őt. 

A boldogságot kutató professzorok tesztjei alapján kimutatható, hogy a szívből jövő ölelés hatására

  • csökken a stressz,
  • csökken a vérnyomás,
  • enyhül a szorongásérzet,
  • miközben emelkedik a „boldogság hormon” szintünk
  • megtapasztaljuk a törődést
  • ellazulnak az izmok,
  • erősödik az immunrendszer


Napjainkban az érintést leginkább a kütyük kapják, pedig szakemberek szerint legalább napi 8, de inkább több ölelésre van szüksége valakinek ahhoz, hogy rendben legyen lelkileg, és erősödjön fizikailag is.

Sajnos a házasságokban, ahogy telik az idő, úgy marad el a mindennapos ölelkezés, és ugyancsak kikopik a csókolózás is, noha a kezdetekkor ugyanez a pár órákig képes volt ezen a módon kifejezni érdeklődésüket és szeretetüket a másik iránt.

Hogy miként lehet újra ezt visszahozni a mindennapokba?

Meg kell tanulni vágyni az után, ami már a miénk.

De ez már egy másik bejegyzés lesz.

*****

Ha valaki nem akar elválni, és újrakezdeni a párkapcsolat kiépítését és fenntartását egy új személlyel, hanem a meglévő rendszerben kíván eltölteni még 30-40 évet, akkor érdemes most tennie valamit a változásért, hiszen a hátralévő életében most a legfiatalabb. Egy új nézőpontból, új szemlélettel, új célokkal, önmagát és a társát újra megismerve nekivágni a házasság újabb, örömtelibb fejezetének.

Ha szeretnéd, hogy neked is segítsek túl jutni  az elakadáson, a krízisen (akár megcsalt, akár hűtlen fél vagy, akár a kommunikációban, egymás megértésében vagytok elakadva, boldogtalan vagy, és nem találod a kiutat), itt írd be magad a naptáramba. Szívesen fogadlak, hogy ne titkok vagy kétségek között kelljen élned, hanem megismerd az erőforrásaidat, és használni tudd őket a boldogságod megélése érdekében.

Örömteli napot kívánok!

Ha inkább könyvet olvasnál a témában, kattints IDE! 

A BLOG ELKÖLTÖZÖTT!

Új, modernebb, izgalmasabb helyre költözött a honlap.

Szeretnél díjmentesen 5 napig gyakorlatokat kapni, amelyekkel javul az önbizalmad, a párkapcsolatod, a kommunikációd, a motivációd és a feltöltődésed? Iratkozz fel és máris küldjük neked.
UI: Ja, és ajándékokkal is meglepünk az új helyünkön! 🙂
Amennyiben szeretnél megoldást találni a problémádra vagy dilemmádra, és érdekelnek a friss, azonnal alkalmazható párkapcsolat-javító, önbizalom-növelő, kommunikációt segítő gyakorlatok, kattints IDE és tarts velünk az új helyen is!