A tartós párkapcsolatok, házasságok jól működtetése energiát, belátást, elköteleződést kíván. Nem fog egyetlen kapcsolat sem működni önmagától, csak azért, mert egy régi döntésnek nyoma van a papíron. Nem lesznek mindig mosolygósak a mindennapok akkor sem, ha gyerekek kötik össze a feleket. A házaspárok is emberek. Különböző tanulófolyamattal, különböző nehézségű élethelyzetekkel, kihívásokkal, és éppen ezért, mindenkinek vannak hiányai, melyek űrt képeznek, és igyekeznek azt valamilyen általuk a legjobbnak tűnő tevékenységgel betölteni azt.  

A szeretetéhség, az elismerés hiánya, a szabadság, a nyugalom megélése az, amit a leggyakrabban emlegetnek hiányként a felek, és erre keresnek megoldást. Van, aki az alkohollal ellensúlyoz, van, aki a munkába menekül, mások a szülői szerepüket élik csak, míg megint mások belebonyolódnak egy szeretői viszonyba.

Házassági tanácsadóként elég gyakran előfordul, hogy akkor jönnek hozzám a párok segítségért, ha valamelyiküknél, valamilyen formában megjelent a „harmadik”.

A hűtlen felek nem akartak rosszat a társuknak. Sőt, legtöbbször – bár a megcsalt fél ezt szokta hinni – nem is gondoltak a társukra.  Sem akkor, amikor leszervezték a randit, sem akkor, amikor a szeretőjükkel töltötték az időt.

A tartós kapcsolatban élők vallottak arról, hogy milyen volt szeretőnek lenni:

„Nem is akartam ezt a viszonyt. Szerelmes lettem. Régóta nem éreztem ilyet, és magával ragadt az egész hangulat. Aztán minden felgyorsult, és már csak azt vettem észre, hogy hazudok a társamnak. Egyre többet. Eleinte lelkiismeret-furdalásom volt, aztán beleszoktam ebbe a helyzetbe. De válni nem akartam. A visszafordulási pont azt volt, amikor Gabi megtalálta az sms-t, amit a találkahelyünk tulaja küldött. Fájdalmas volt a szakítás, de inkább a férjemet választottam. Hosszú távon jobb megoldásnak tűnt.”

„Eleinte emelte az önbizalmamat, hogy van valaki, aki rajong értem. A szeretőm minden olyat megadott, amit a férjem nem. De sok olyat is kaptam tőle, amit nem akartam. Nem akart felvállalni. Nem kaptam tőle ajándékokat, nehogy a férjem megtalálja. Leszorultam még egy férfinél a második helyre. Megalázó volt. Féltem, hogy kiderül otthon, és mivel nem akartam szingli lenni, inkább elhagytam a szeretőmet.”

„Nem akartam megcsalni a feleségemet, de egy nap nem bírtam tovább, és felregisztráltam egy randi oldalra. Eleinte csak azért, hogy bántsam a feleségemet, mert ő nem sokat törődött velem.  Később pedig ott ragadtam. Üzeneteket váltottunk, és egyre mélyebbre süllyedtem. Több nővel is összejöttem pár órára. Újra erős férfinak éreztem magam. A nejem a mai napig nem tud róla. Nem akarom őt sem elveszíteni, de egy életem van nekem is.”

A hűtlenség nem mindig jelenti egy kapcsolat végét. Ha sikerül feltárni a hűtlenség okát, és megvan a javító szándék a felekben, akkor megfelelő odafigyeléssel, egymásra figyeléssel, a közös célok felé haladva, a bizalom újra kiépítésével rendbe rakható a házasság.

Az Összhangban lenni című könyvemben feladatlapokat találsz önmagatok feltérképezésére és gyakorlatokat a házasság, a párkapcsolat fényesítésére, javítására. Az Építed vagy rombolsz? című könyv abban segít, hogy magabiztos lehess a kapcsolatban, megtanuld felismerni a körülményeket alakító cselekvéseket, gondolatokat, szokásokat és legyen ötleted, hogyan tudsz változtatni rajta. Párkapcsolatban és egyedül. 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Párkapcsolat, boldogság javító gyakorlatok, mindfulness technikák, szerepeink közötti összhang megteremtése a mindennapokban:

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolatjavításra, életöröm növeléséhez , mindfulness technikák, feladatlapok— >

 

 

 

Új szokások bevezetéséhez, magabiztosság növeléséhez, párkapcsolat-javításhoz, kiegyensúlyozott, bátor élet kialakításához (egyedül vagy párban):

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást az életünkben, miért csúsznak félre a dolgaink, és mit kell tenni, hogy változtassunk. Bátorságot erősítő gyakorlatok, technikák megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

 

Regény egy nőről, aki betegsége kapcsán ismeri meg önmagát, a sorsát, az életcélját, és találja meg a boldog életút jelentését:

Egy angyal hangját hallottam – Segítő könyv regénybe burkolva. Izgalmas, bensőséges, érdekfeszítő és elgondolkodtató –>

 

 

MINDEN BOLDOGNAK LENNI KÖNYV ELÉRHETŐ E-BOOK FORMÁJÁBAN IS! KATTINTS ÉS VÁLOGASS MAGADNAK!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!