Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Blogot írni, vagy naplót vezetni elég divatos már évek óta. Most, hogy az internet elég sok ember számára elérhető, nem okoz problémát az sem, hogy valaki az ország-világ szeme elé tárja a gondolatait, vagy tapasztalatait.

Az írás nem csak annak segít, aki megoldást keres a problémájára, hanem annak is nagy segítség, aki leírja mindazt, ami feszíti belül. De nem csak terápiás céllal szoktak az emberek blogot vezetni.

Ha valaki szeretne egy nyilvános blogot indítani, akkor érdemes olyan témakört választania, amihez ért, vagy legalább szenvedéllyel tölti el, és az érdeklődési körébe tartozik.

Vezethet valaki például:

  • személyes mindennapok
  • szórakoztató tartalom
  • életmód
  • sütés-főzés
  • gyereknevelés
  • egészség
  • kreatív ötletek
  • szakmai tanácsokról szóló blogot.

Miután az megvan, hogy miről írnánk szívesen, akkor érdemes meghatározni a célcsoportot, hogy kik lesznek az olvasóink. Ezek után azt is gondoljuk ki, hogy milyen gyakran fogunk tudni írni, mert ha lesz olvasótáborunk, akkor a következetesség fontos lesz az érdeklődés fenntartása céljából.

A tervezés fázisa után jön a megvalósítás időszaka. Először is kitalálni, hogy hol szeretnénk vezetni a blogunkat. Egy saját domain nevet szeretnénk (www.marineniblogja.hu ) és saját tárhelyet bérelünk, vagy pedig egy ismert blog lelőhelyen szeretnénk kialakítani a sajátunkat (pl. blog.hu, nlcafe.hu, vagy blogspot.hu…) Ha sajátot szeretnénk, annak az az előnye, hogy nincs megkötés például a hirdetések számát illetően, vagy a linkjében nincs benne a szolgáltató neve. A bloggyűjtő felület előnye pedig, hogy már az elején nagyobb olvasottságra számíthatunk, és a kezelőfelület is elég könnyen kiismerhető.

Ha már ott tartunk, hogy előre megírtunk néhány tartalmat, és díjmentesen használható vagy saját képeket is gyűjtöttünk, akkor válasszunk egy kifejező nevet a blogunknak, és ha igényünk van rá, egy logót is kreáljunk magunknak (vagy kérjünk meg valakit).

A blogolás jó dolog, azon kívül hasznos is. Annak is, aki írja és annak is, aki olvassa, úgyhogy ha van ilyen jellegű ambíciónk, akkor ne féljünk másoknak is megmutatni a gondolatainkat.

 

 

Ajánlott cikkek