Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A hétfő nem szokott az emberek kedvenc napja lenni. Talán te is osztod ezt a véleményt, és nehezen rázódsz bele a hétköznapi forgatagba a hétvége kellemes, lazulós napjai után.

Az alábbi tippek abban segítenek, hogy megtaláld a nyugalom, a boldogság pillanatait, és legyen erőd a teendőid elvégzéséhez, és elviseléséhez.

1, Lélegezz mélyen és lassan!

A helyes légzésre nem csak a jóga órán érdemes figyelni. Gyakran felületesen lélegzünk, és nem jut elegendő oxigén a szervezetünkbe. Sokat dobhat a hangulatunkon, ha valami kellemes illatú illatgyertyát is meggyújtunk a szobában, vagy irodában.

2, Dicsérd magad!

Egyébként is hasznos, ha minden reggel megdicsérjük magunkat, de ha a mélypontunkon csücsülünk, akkor különösen fontos, hogy elismerjük az eredményeinket, a jó tulajdonságainkat.

3, Kapcsolj zenét!

A zene kikapcsol, feltölt, és jó hangulatba varázsol. Kapcsold be a kedvenc lélekemelő zenédet, és engedd, hogy akár csak 3 percre is, de magával ragadjon téged!

4, Válts helyzetet!

Gondolj arra, hogy a kedvenc nyaralóhelyeden ülsz, és nem az irodádban. Milyen lenne a testtartásod? Mit mutat az arcod, amikor boldog és könnyed vagy? Képzeld bele magad, és csinálj úgy, mintha ott ülnél, és lazulnál.

Lehetne arról is beszélni, hogy miért okoz gondot, stresszt a munkakörödben történő munkavégzés, de az egy mélyebb téma. A boldog emberek olyan munkát végeznek, azzal keresik a pénzüket a megéléshez, amit szívesen csinálnak, így a nehézségek csak kihívást és feladatot jelentenek a számukra. Bármikor elkezdheted kiépíteni azt az életet, amit szívesen élnél. Akár ebben a pillanatban is tehetsz érte. Minden egy gondolattal kezdődik, amit vágy követ, és majd a motiváció hajt.

Bátran ugorj fejest abba az életérzésbe, hogy mi lenne, ha … (az áloméleted élményeit tapasztalhatnád meg)!

Segítség:

Laskai Nelli
házassági tanácsadó, életöröm tréner

a Boldognak Lenni életmód könyv szerzője (önbizalom, párkapcsolat, kommunikáció, céltervezés)

Ajánlott cikkek