Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

Ami könnyen ment kamaszként, vagy elég könnyen, az nem biztos, hogy nem okoz fejtörést felnőtt korunkban.  Amikor egy hosszú kapcsolatból kilépve újra készen állunk arra, hogy másokkal találkozgassunk, akkor az néha nehézséget okoz.

Már az első momentum, a találkozás megbeszélése is okozhat gondot. Kit keressek magam mellé? Hol? Mikor? Mivel szólítsam meg? Miről beszéljek és miről ne? Hogy viselkedjek? Honnan tudom, hogy jól érzi magát? Hogyan lehetek biztos abban, hogy kedvel engem?

A párkeresésről, a párválasztásról a Boldognak Lenni című könyvemben írtam, kigyűjtve ismerkedési lehetőségeket, helyeket, illetve azt, hogy miként lehet tisztázni, hogy miért is van szükségünk egy újabb párkapcsolatra.

Nagy valószínűséggel olyan társat vonzunk be magunk mellé, amilyenek mi magunk vagyunk. Ezért is jó, ha tisztában vagyunk önmagunkkal, ha erősek és szeretetteljesek vagyunk, mert ha félénken, önbizalom hiányosan vágunk neki a párkeresésnek, akkor hiába vágyunk erős, biztonságot adó, hűséges társra, kicsi az esély, hogy megérkezik.

Ha a társkeresést nem egy hiány pótlása motiválja, hanem valóban egy olyan társat szeretnél magad mellé, aki kísérő és nem támaszod az utadon, akkor jó eséllyel találsz egy határozott, céltudatos embert magad mellé. Nem varázslat ez, hanem ebben az esetben csak olyan emberekre fogsz lehetséges társként tekinteni, akikben ezek a tulajdonságok megvannak.

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő – lehetséges – partnert, eljön a perc, hogy elhívjuk egy találkozóra. Nem biztos, hogy könnyen megy lehet, hogy szembe kell nézni a félelmeinkkel és karonfogva azokat magabiztosan megkérdezni, hogy van-e kedve velünk tölteni egy kis időt.

Ha már megvan a hely és az időpont, újabb kérdések merülhetnek fel. Miről beszélgessünk, ami olyan semleges, hogy nem gerjeszt konfliktust?

Néhány kérdés, amire kifejtősebb választ eredményezhet, minthogy igen vagy nem:

Hova jártál iskolába? Mi volt a kedvenc órád? Miben voltál jó?

Mi a legkedvesebb gyermekkori élményed?

Mivel foglalkozol? Mióta?

Mivel tudsz kikapcsolódni, hogyan szoktál lazítani?

Milyen az álmaid élete? Kinek a bőrébe bújnál szívesen egy napra?

Jöhet a kedvencekre vonatkozó érdeklődés: étel, ital, zene, könyv, film, utazás…

Mikor van a születésnapod?

Mi van a bakancslistádon?

Ki a legjobb barátod? Miért szeretsz vele lenni?

A lényeg, hogy érdeklődj az új ismerősöd iránt. Tüntesd ki a figyelmeddel, érezze kiválasztottnak magát. Legyen olyan légkör, amelyben bátran vállalhatja magát, sérülés nélkül. Ne nevesd ki, csak nevettesd meg. Legyél figyelmes, figyeld a válaszait, nézz a szemébe, és engedd, hogy áramoljon a szeretet.

 

 

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolat-javításra — >

Boldognak Lenni – Segítő könyv önbizalom növeléséhez — >

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást, és mit kell tenni, hogy változtassunk, gyakorlatok megbocsátáshoz, élettervezéshez —>

Ajánlott cikkek