Barion Pixel
Skype

nellilaskai

E-mail

info@boldognaklenni.hu

A tartós párkapcsolatokban, házasságok életében gyakori történés, hogy az egyik fél megcsalja a másikat. Nem feltétlenül előre tervezve következik ez be, sokkal inkább alkalom kínálja magát, és él a lehetőséggel a hiányt megélő ember. Hoz egy DÖNTÉST, melynek pontosan ismeri a következményeit, a döntés eredményének mélységét és magasságát. Ha a viszony mellett dönt, akkor a magasság megélésének vágya erősebb, mint a mélység riasztó fenyegetése.

Angelika és Pál története sem sokkal különbözik alapjaiban más házaspár történetétől. Egymás mellett küzdenek a saját fejlődésükért, karrier, család, boldogság témaköreiben. Vannak közös céljaik, melyek mentén haladnak, amíg a dühük, a neheztelésük el nem veszi tőlük a közösben gondolkodás hitét.

A hűtlen

Angelika kétgyermekes anyuka. Gyermekei elég nagyok már ahhoz, hogy egyre önállóbban éljék a mindennapjaikat, így az anyukának jobban adódik ideje önmagára, a saját maga élettörténetén, a hiányain való gondolkodásra. Angelika egy nap arra eszmélt fel, hogy nem érzi jól magát a bőrében. Nem fizikailag, hanem lelkileg. Bármerre néz, bármi történik, ő mindig csak a hiányt látja. Mindazt, ami nem valósul, valósult meg, ám számára sokat jelentene. A munkahelyén van egy férfi, akivel sokat beszélgetnek. Hasonlóan üresnek érzi ő is az életét, így megvan az a közös pont, ami miatt közel tudnak kerülni egymáshoz. A hiányra való panaszkodás, és a vágy felszínre hozása tölti meg a találkozásaikat. Idővel a munkahelyi beszélgetéseket záróra utáni csetelések váltják fel, lopott telefonpercek. Angelika úgy érzi, felpezsdült az élete. Végre valaki nőként tekint rá. Nem oktatja ki, nem javítja ki, nem utasítja semmire, csak annak örül, hogy a közelében lehet. Úgy fogadja el őt, ahogy van. Rácsodálkozik a különbözőségeikre, és nem negatívként értékeli azt. Angelikát rabul ejti ez a figyelem, ez a rajongás. Minden érintés bizsergető, és aktiválja azt a női energiablokkot, ami évek óta húzódik már a nőben.

Egy sms viszont véget vet a kettős életnek. Pál tudomást szerez a dologról, és válasz elé állítja a feleségét. Vagy ő, vagy én. Angelika fél az újtól, a régi elengedésétől, látja a szerető hiányosságait is, tehát inkább marad a házasságban, merthogy a gyermekeinek sem szeretne fájdalmat okozni. Nem akar szétszakítani egy jól működő családot.

Mit tegyek, hogy bízzon bennem újra a társam? – teszi fel a kérdést.

A bizalom törékeny, és hosszú idő, mire az elillant hit újra erős lesz. Mindkét fél tud és kell is neki azon dolgozni, hogy ez az idő rövidebb legyen, az újonnan kiosztott bizalom pedig erős lehessen.

Angelika úgy dönt, hogy a párjával marad. Fáj még a régi szép emlék, és önmagát is leértékeli a hűtlenségért. De már nincs visszaút, és nem is bánja, ami történt. Mert életre kelt benne a nő. Azt viszont sajnálja, hogy mindennek így kellett történnie.

 • Vállalta a tettét,
 • a párja minden kérdésére válaszolt, tudta, hogy esélyes lesz, hogy a férje elhagyja.
 • bocsánatot kért, és a bizalom kiérdemlése céljából kárpótlást beszéltek meg, olyan tetteket fog végrehajtani, amiből a férje érezni fogja a felé történő elköteleződést.
 • lezárta a szeretőjével a kapcsolatot, és bár fájdalmas volt, de tudta, hogy egyszerre két életet nem tud élni következmények nélkül.
 • újra feltérképezte a társa szeretetnyelvét, és bár nem jött minden mindig szívből, de a döntésének megfelelően kezdett viselkedni.
 • fejben arra koncentrált, hogy a párja minél több jó tulajdonságára felfigyeljen, és értékelje azt, hogy mellette van.
 • önmagát fejlesztette, igyekezett megtalálni azokat a módszereket, melyekkel a házasságában is megélheti a nőiségét, a boldogságát

Mit tegyek, hogy újra bízzam benne és ne érezzem vesztesnek magam? – kérdezte a férj.

Amikor megcsalnak valakit, akkor nem csak az árulással, a hazugságokkal kell szembenéznie és feldolgoznia azt, hanem az önértékelését is helyre kell emelni. Nem vagyok elég jó? Nem tudom őt jól szeretni? Értéktelen vagyok a társam szemében? Az a valaki sokkal jobb nálam? Ilyen és ehhez hasonló kérdések tömkelege érkezik, és megnyugtató válasz híján hosszú időre csorbát okoz az önbizalmon.

Ha valakihez hűtlen lesz a társa, akkor

 • érdemes meglátnia és elfogadni a részét a történtekben, hiszen a párja egy ideje hiányként él meg dolgokat a kapcsolatban, ami nincs felszínre hozva, kezelve.
 • nem hibáztatásra van szükség, hanem döntésre, hogy kell továbbra is a társam, és igen, bízni akarok benne újra, és tudom, hogy tanulhatunk mindketten ebből a krízisből.
 • hinni abban, hogy van még újraépíthető és jól működtethető KÖZÖS a számukra. Ezekben hinni kell, de nem biztos, hogy szívből fog jönni a törekvés a kezdetekkor. Ilyenkor rá lehet segíteni tudatosan:
 • önfejlesztéssel,
 • a másik embernek és magamnak történő megbocsátással,
 • a szeretetnyelvek feltérképezésével, alkalmazásával,
 • a nyomozati kérdések helyett az előremutató érdeklődéssel,
 • a másikra figyeléssel,
 • a harag elengedésével.

  Ilyen esetekkor a megcsalt fél kompenzálni kezd, vagy túlzottan ki akarja vívni a függetlenségét, vagy revansot akar venni, esetleg mindenben megpróbál megfelelni a társának, nehogy még egyszer előforduljon a megcsalás. Egyik esetben sem lesz egyenrangú partneri viselkedés belőle. Vagy alácsúszik a társának, vagy fölé kerekedik.

A hűtlenség egy okozat. Az okai régebben keletkeztek, a kapcsolat régebb óta nem volt jól működtetve. A helyreállítás helyett egy szelepnyitás történt. Ha mindkét fél úgy DÖNT, hogy együtt akarnak élni, és ennek értelmében CSELEKSZIK is, akkor helyreállítható a kapcsolat megcsalás után. De elengedhetetlen, hogy meglegyen kettejük között az elköteleződés, hogy bármi is történt, bármit is kell megfejlődni a kapcsolat során, a két lélek egymás mellett akar élni továbbra is.

 

Keresd a segítő megoldásokat magadnak, vagy ajándékozd a pozitív változást másnak:

Bejelentkezés tanácsadásra –>

Párkapcsolat, boldogság javító gyakorlatok, mindfulness technikák, szerepeink közötti összhang megteremtése a mindennapokban:

Összhangban Lenni – Segítő könyv hűtlenség utáni kapcsolatjavításra, életöröm növeléséhez , mindfulness technikák, feladatlapok— >

 

 

 

Új szokások bevezetéséhez, magabiztosság növeléséhez, kiegyensúlyozott, bátor élet kialakításához:

Építed vagy rombolsz? – Segítő könyv, hogy meglássuk, mi okozza az elakadást az életünkben, miért csúsznak félre a dolgaink, és mit kell tenni, hogy változtassunk. Bátorságot erősítő gyakorlatok, technikák megbocsátáshoz, magabiztossághoz, azonnal használható motivációs tippek –>

 

Regény egy nőről, aki betegsége kapcsán ismeri meg önmagát, a sorsát, az életcélját, és találja meg a boldog életút jelentését:

Egy angyal hangját hallottam Segítő könyv regénybe burkolva. Izgalmas, bensőséges, érdekfeszítő és elgondolkodtató –>

Ajánlott cikkek