A szokásaink meghatározzák az életünket. A szokásainkat pedig az elmúlt időszakban alakítottunk ki annak megfelelően, ami akkor számunkra a legkedvezőbbnek, legkényelmesebbnek tűnt, a legjobb tudásunkra alapozva, a látott, ismert minták alapján.

Sokan fordulnak hozzám tanácsért, akik szeretnének másképp élni, mint ahogyan most élnek. Vagy párkapcsolatban vannak, vagy csak szeretnének abban lenni, de úgy érzik, hogy a kiteljesedéstől valami visszahúzza őket.

A változás

Ha másképp szeretnénk élni, akkor másképp kell felépíteni a napunkat, mint eddig. Az érzéseinken a legnehezebb változtatni, ezért a gondolatainkat kell elsősorban, hiszen a gondolataink határozzák meg a cselekedeteinket.

De hogyan lehet rábírni magunkat egy másfajta gondolkodásmódra?
Hogyan köteleződhetünk el új szokások mellett?
Hogyan győzhetjük le a régi rutinhoz való ragaszkodásunkat?

Nem könnyű, de egyszerű. Odafigyeléssel, felismeréssel, türelemmel, és végcélból való gondolkodással.

Ha célunk, hogy a társunktól több törődést kapjunk, akkor érdemes felülvizsgálni az eddigi párkapcsolati működésünket. A miénket is, és a társunkért is abban a tekintetben, hogy mit miért teszünk, és mivel milyen reakciót váltunk ki magunkból, a társunkból.

Nagy munka? Annak tűnhet, ha annak akarjuk látni, de tekinthetünk rá úgy is, mint egy nagyszerű, izgalmas kalandra. Hiszen felismerni a működési sémáinkat, és új programot írni rá, majd tesztelni azt, az egy nagyon izgalmas dolog.

 

Szeretnél egy olyan motiváló könyvet, ami a Te kezedbe is illik? Lepd meg magad vagy egy barátodat, családtagodat a Boldognak lenni című könyvvel! <=== Kattints a linkre, és olvass bele!

Amit tartalmaz: önbizalom erősítése, párkapcsolat javítása, álomállás felfedezése, pozitív kommunikáció elsajátítása.

Laskai Nelli
házassági tanácsadó,
életöröm tréner

 

 

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!