A tapasztalataim azt mutatják, hogy hónapokon át tartó beszélgetések, veszekedések előzik meg azt, hogy párban jelentkezzenek be tanácsadásra. Sok esetben egyedül érkezik hozzám az a fél, aki már nagyon szenved a kapcsolati boldogtalanságban.

Hogyan érd el, hogy a párod eljöjjön a pártanácsadásra?

  • 1, Őszintén beszélj vele arról, hogy miért szeretnél egy szakembert beavatni a magánéletetekbe. A külső segítő nem a „szennyesre” kíváncsi, hanem megfelelő szakmai tudással segít megtalálni a problémátok forrását és köti a titoktartás is. Biztonságos térben, megfelelő kezekbe kerül a számotokra értékes párkapcsolatotok, ahol közös erővel ugyanazért a célért dolgoztok: hogy mihamarabb jól érezzétek magatokat otthon.
  • 2, Az, hogy már hónapok óta átbeszélitek, hogy kinek mi az igénye, az még nem jelenti azt, hogy meg is fogjátok találni a megoldást. A probléma valószínűleg összetettebb, és nehezebb is tisztán látni az érzelmi viharban, hogy mit, miért és hogyan lenne jó változtatnotok.
  • 3, Találd meg azt a motiváló indokot, amely a párod számára is fontos lehet. A tapasztalatom azt mutatja, hogy a család értéke, a biztonság, a nyugodt otthoni légkör, a párkapcsolatba eddig befektetett energia elvesztésének elkerülése elég motiváló szokott lenni a kliensek számára, hogy adjanak egy esélyt, hogy szakember által összeállított stratégia alapján haladjanak tovább a boldog párkapcsolat felé.

Amikor összejöttetek és egymás mellett döntöttetek, akkor volt egy víziótok, ami felé haladtatok. A tartós párkapcsolatokban elkerülhetetlen, hogy sérüléseket okoznak egymásnak a felek akarva akaratlanul, ami távolodáshoz vezethet. A kapcsolatnak nem akkor van vége, amikor eltávolodnak a felek, hanem amikor nem tesznek azért, hogy újra közelebb kerüljenek.

Házassági tanácsadóként, mindfulness life coachként abban támogatom a klienseimet, hogy elérjék azt, amit célul kitűznek. A probléma gyökerének megtalálása, a múltbéli sérelmek gyógyítására alkalmas, illetve a közeledést támogató gyakorlatoknak köszönhetően láthatóvá válik, hogy a boldog kapcsolat lehetősége létezik. Ez reményt szokott adni a pároknak, hogy legyen erejük változtatni.

Ha szeretnél segítséget, hogy mihamarabb javuljon a kapcsolatotok, itt tudsz bejelentkezni. Ha először könyvet olvasnál a közeledést támogató gyakorlatokról, itt találod az Így rázd fel a párkapcsolatodat! című segítő könyvet.

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!