Mi az életünk értelme? – tette fel a kérdés minap egy ismerősöm – Vajon mit kell tennünk, ami megadja az életünk értelmét vagy ez egy meghatározott dolog, amire rá kell találnunk az éveink során?

Mi az élet értelme?

Van, aki azt mondja, hogy a boldogság megélése adja az élet értelmét. Képesek vagyunk jól érezni magunkat a bőrünkben, elégedettek vagyunk a napi rutinunkkal, a közelünkben élőkkel való kapcsolatainkkal és ez már elég ahhoz, hogy a helyünkön érezzük magunkat, jelentősebb hiány megfogalmazása nélkül. Elég, mert a boldog pillanatok összeadódnak.

A boldog élet titka

De milyen az, amikor kiteljesedett életet élünk, amikor elégedetten hajtjuk a nap végén álomra a fejünket? Mi kell ahhoz, hogy rendben legyünk azzal, ami megadatik, amit megteremtünk számunkra? Habár nem azonosak az élet felé támasztott elvárásaink (csak a gyökere), azért a teljes élethez, a számunkra értelmes élet kialakításához mégiscsak találunk támpontot.

Hogyan lehet teljesebb, boldogabb életet élni?

  • Ismerd önmagad, az értékrendedet, mi fontos számodra ahhoz, hogy lelki egyensúlyban legyél.
  • Ismerd fel, hogy az, ahogyan élsz, amit naponta teszel, az összhangban van-e az értékrendeddel, a személyiségeddel. Ha nincs, keresd, hogy mit tehetnél másként.
  • Adj hozzá a világhoz! Mit teszel azért, hogy jobb hely legyen a világ? Mi az a nagyobb célod, ami túlmutat önmagadon?
  • Fejlődj. Tanulj, legyél több, mint tegnap voltál.
  • Végezd a hála gyakorlatot, és érezd, hogy ahhoz képest szerencsés életet élsz.
  • Szeresd és ne ostorozd magad. Add meg magadnak, amit mástól szeretnél kapni. Támogató szavakat, dicséretet, feltétel nélküli szeretetet.
  • Figyelj a szükségleteidre, hogy a szervezeted is egyensúlyban lehessen. Figyelj oda, hogy mit eszel, mozgasd át a testedet, pihenj, ha kimerült vagy.
  • Fogalmazz meg olyan célokat, amelyek segítenek motiváltnak maradni.
  • Légy tisztában azzal, hogy az élet rövid. Élvezd ki az adott nap ajándékait.

Ne add fel a hitedet, ha nehéz most az élethelyzeted. A legnagyobb függetlenséged és szabadságod a gondolkodásodban van. Te irányítod, te határozod meg a fókuszodat. Ha egyelőre nem tudod levenni a szemed a hiányokról, keresd azon emberek társaságát, akik ki tudnak emelni ebből. Akik megértenek és támogatnak abban, hogy nyújtózz ki egy kicsit a beszűkülésből.

Ha változást szeretnél az életedben, de nem tudod, hogyan szabadulj meg a nyomasztó gondolatotoktól, érzésektől, szívesen segítek Neked is. Ide kattintva tudod velem felvenni a kapcsolatot. Hiszek abban, és tapasztalom is, hogy a változást elő lehet idézni, ki lehet kerülni a nyomasztó búránk alól, legyen szó párkapcsolatról, vagy egyéni megrekedésről. Sokkal több lehetőségünk van, mint amit a mélypontunkon ücsörögve látunk.

Szeretettel várlak!

Borítókép: pexels.com

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!