Barion Pixel

Skype: nellilaskai

info@boldognaklenni.hu

Budapest, Tahi utca

Gabi történetét szeretném veletek megosztani. Több éve párkapcsolatban él, ám kapcsolatuk egy ideje inkább lakótársi, mint szeretői. A fő gond, hogy úgy érzi, párja lehúzza őt. Sokszor összekapnak, veszekednek, és ilyenkor egymás fejére olvassák az eddigi összes sérelmüket úgy, hogy közben folyamatosan a társukat hibáztatják.

Gabi elválni, elszakadni nem szeretne a társától, ugyanakkor szeretne kilépni ebből a megrekedt állapotból. Nem érzi jól magát a bőrében, leértékeli az eredményeit, szeretne újra pezsgő, életteli napokat megélni.  Azt felismerte, hogy a társát nem tudja megváltoztatni, és amíg tőle vár megoldást, addig egy helyben toporog.

A kérdés, hogy mit tehet azért, hogy elégedettebb legyen az életével.

1, Vegye le a fókuszt a hiányokról, és tegye át a meglévő jó dolgokra! Használjon hála naplót! A jó dolgokra koncentrálás, azok gondolatban történő újra megélése felszabadító hatással bír.

2, Ne veszekedjen a társával! Ha mindenképpen közölni akar vele valami nem tetsző dolgot, akkor ne hibáztassa, hiszen bármennyire is igaza van, nem az igazság harcosaként akar magányos lenni, hanem elégedetten élni a párjával. Akkor viszont a bölcsesség jobb tanácsadó. Az igazamat akarom elismertetni a társammal vagy békében élni?

3, Használjon pozitív kérést! Ez kapcsolódik a 2-es pontban írtakhoz. Az, hogy békességben legyünk, nem azt jelenti, hogy mindent megtehetnek velünk, és mi nem reagálunk rá. Azt jelenti, hogy keresem a lehetőséget a kommunikációban, a testbeszédben, a cselekedetemben, ami békés megoldást hoz számunkra. Ilyen a pozitív kérés is. „Soha nem pakolod el a konyhát magad után, mindig nekem kell. Egy lusta, önző ember vagy!” Ez elindít egy támadás-támadás lavinát. Ehelyett lehet így is: „Nagyon fáradt vagyok, sokfelé rohangáltam ma. Megtennéd, hogy elrakod az edényeket? Olyan jó lesz utána együtt tölteni az időt kipihenten.”

4, Iktassa be a mozgást az életébe! A rendszeres séta is elég, ha nem érzi magát elég energikusnak, hogy tornázni, vagy táncra járjon.

5, Szeresse önmagát, és legyen szeretetteljes másokhoz is! Az elégedett élet alapja, hogy szeressük, becsüljük, tiszteljük magunkat, hiszen ez meghatározza a gondolatainkat magunkról, a világról. Ez alapján fogjuk elhinni, hogy mit érdemlünk meg, mi az, amire vágyakozhatunk, amit meg tudunk valósítani.

6, Alvás előtt, ébredés után a lehető legjobb verziót vizualizálja maga előtt. Azt a világot, amelyben élni szeretne.

Ha nem vagyunk rendben magunkkal, akkor a munkát önmagunkban kell elkezdeni. Minden ok-okozat összefüggésben van jelen az életünkben. Ami most történik velünk, amilyenek most vagyunk, az egy régebbi döntésünk következménye csupán. Ez azt is jelenti, hogy ahogyan ma viselkedünk, az fogja meghatározni a következő napunkat, hónapunkat.

Ma vagy a hátralévő életedben a legfiatalabb! Kezdj el úgy élni, ahogy igazán szeretnél.

14 napos díjmentes Tavaszi Pezsgés Programunkra még lehet jelentkezni!

Laskai Nelli
életöröm tréner (UC Berkeley), házassági tanácsadó
A Boldognak lenni című gyakorlati életmódkönyv szerzője

Ajánlott cikkek