A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöltődjünk.

Hogyan töltődj fel a nyári hónapokban?

  • Tölts több időt a szabadban!

Azt már többször tapasztalhattad, hogy a természet közelsége milyen gyógyító hatással bír a mentális egészség szempontjából. Fedezd fel a közeli parkokat, kirándulj a hegyekben, csatlakozz a Facebook eseményként meghirdetett hobbi túracsapatokhoz. A napsütés feltölt, a jó levegőn tartózkodás kellemesen lefárasztja az embert, így a jobb alvás minőségéhez is hozzájárul.

  • Merj kipróbálni új dolgokat, új helyeket!

Ne félj kilépni a komfortzónádból, kerékpározz a Balaton körül, próbáld ki a sup-ot vagy nevezz be valamilyen sport versenyre. A változatosság, az új élmények, az új emberek társasága üdítően hathat rád is.

  • Utazz el, és fedezz fel új tájakat!

Törd meg a napi rutint, merészkedj ki a munka-otthon vonalából. Ha nem szeretnél egyedül utazni, a Facebook oldalain találhatsz olyan eseményeket, ahova csatlakozni lehet egynapos vagy hétvégi utazásokhoz, de biztosan akad legalább egy olyan ismerősöd, aki szívesen csatlakozna hozzád az új tájak, városok felfedezéséhez. Ha csatlakozol másokhoz, új ismeretségeket kötsz és akár a nagy szerelem is rád talál.

  • Élvezd a jelen pillanatait!

A nyári napok hossza, a felszabadultság, a jókedv segít lassítani és a jelenben maradva élvezni a pillanatot. Ha van erkélyed, ülj ki egy pohár limonádéval, friss gyümölccsel, pihentesd az elmédet a túlagyalás örvényéből, hallgasd a madarak csicsergését, nézz napkeltét vagy naplementét. Nem tűnnek nagy eseménynek, ugyanakkor segít kiszakadni a napi rohanásból, és feltölt téged.

  • Kapcsolódj a családi, baráti közösségedhez!

A közös élmények és a minőségi időtöltés a családdal és barátokkal mélyíti a kapcsolatokat és növeli az érzelmi biztonság érzetét. Szervezz közös programokat, kirándulást, naplemente figyelést, grillezzetek az udvaron, vagy igyatok egy hűtött üdítőt egy vendéglátóhely teraszán.  

A boldogságérzetünk növelésében mi magunk vagyunk a kulcs. Tudom, hogy nehéz egy fásult állapotból kilépni, újra felvenni a baráti kapcsolatok fonalát, kimozdulni otthonról, de ha azt tűzöd ki célul, hogy feltöltöd a boldogság-raktárodat, akkor motivált leszel, hogy kilépj a megrekedt állapotodból. Ha szeretnéd, hogy mihamarabb visszatalálj egy vidámabb, jobb önmagadhoz, szeretettel várlak a tanácsadáson, ahol feltérképezzük, mi okozza az elakadásodat, rossz kedvedet, és hogyan tudsz változtatni ezen. A tanácsadásról itt olvashatsz.

Laskai Nelli

NLP tréner, házassági tanácsadó

borítókép: pexels.com

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!