A mai világban minden pillanatban új és új információt szerzünk. Ha nem villannak ránk a reklámfeliratok, akkor értesítést küld nekünk a telefonunk, a laptopunk, vagy mi magunk megyünk házhoz a sok-sok terhelő információért a közösségi média oldalára.

A negatív hírek, negatív blogbejegyzések korlátlan olvasása nem járul hozzá a boldog élethez. Szorongást fog okozni bennünk. Egyrészt belevisz a múltba, jócskán elbizonytalanítja a biztonságos jövőképünket, és valljuk be, a jelen hangulatunkat sem varázsolja mosolygóssá.

Hogyan lehet tájékozódni mégis a világ dolgairól úgy, hogy az ne húzzon le bennünket?

1, A Facebookon akár nyereményjáték, akár csak érdeklődési körbe tartozás miatt, de sok olyan weboldalt, hírportált is szoktak követni az emberek, melyek húszpercenként valami negatív érzelmet kiváltó címmel posztolnak. Egyrészt ez azt eredményezi, hogy több oldalról is megkapjuk egy nap ugyanazt a borzasztó hírt, másrészt a hatásvadász szalagcímek folyamatosan árasztják az elméinket. Úgyhogy itt az idő, gyepáld ki a Facebookon követett oldalak listáját!

2, Találd meg a számodra leghitelesebb hírforrást, tájékozódj abból naponta max. egy-két alkalommal. Ha ellenőrizni szeretnéd a hírforrásod elfogulatlanságát, és tényszerűségét, akkor maximum még egy média híradóját nézd meg, de ha nem akarod terhelni magad, akkor ne nézd végig az összes csatorna összes hírkínálatát. Nem ettől leszel jól tájékoztatott, azonban rettenetesen le fog húzni a sok manipuláció, negatív hír.

3, Járj közösségbe! A közösséghez tartozás nagyban képes hozzájárulni az ember jóllétéhez. Minél színesebb a társaság, minél optimistább emberek közelében vagy, úgy fogod egy kellemes szűrőn keresztül megtudni a világ aktuális történéseit.

A tájékozottsághoz nem kell minden percben pittyentetni a telefont, nem kell tíz percenként végiggörgetni a Facebookot, Instagramot. Alakítsd ki ahhoz hasonlóan a napodat, mint amikor papír alapon tájékozódtál a világ dolgairól.

 

Még több boldogság gyakorlatért, párkapcsolatjavító tippekért keresd az Összhangban lenni című könyvünket, vagy válassz az e-book kínálatunkból, vagy kérj személyes tanácsadást

Szeretném bemutatni az új könyvemet. Az Újra igen! olyan technikákat, gyakorlatokat tartalmaz, ami segíteni tud abban, hogy jobban kezeld a stresszt, el tudj lazulni, megértsd a párkapcsolati működésedet, miért és hogyan választasz partnert magadnak. Megoldásokat mutat be egyes párkapcsolati problémákra, és segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot. A feladatlapok segítségével fel tudod mérni, hogy milyen kötődési stílusod van, hogy áll most a párkapcsolatod és a 10 héten át végezhető közeledést segítő programmal javíthatod, erősítheted a kötődést közted és a párod között. Kattints a képre, és nézd meg, mit találsz a könyvben!

Hallgasd meg a podcast adásokat is!