Tavaly szeptemberben jött az ötlet, hogy aktívabban fogok videókat készíteni, mert sokan szeretnek pár perces videókból tanulni olyan technikákat, melyekkel jobbá tehetik a párkapcsolatukat, vagy épp kihúzhatják magukat egy-egy nehéz élethelyzetben. Valahogy sosem volt időm rá, de a karantén időszakban három videóval is jelentkeztem már, szóval minden rosszban van valami tanító szándék is.

Az univerzum a kiegyenlítődésre törekszik

Ma nem indult valami jól a napom, egyik családtagunk nem érezte jól magát, és be kellett vinni a kórházba. Azt már megszoktam, hogy az univerzum a kiegyenlítődést mindig figyelembe veszi, azaz, ha kellemetlenséget tapasztalok, biztosan érkezni fog valami jó is az életembe. Persze, a mértékek nem mindig azonosak. Ennek ellenére, egy negatív érzésvilág után megláthatunk valami pozitívat is, ami alapján kimondhatjuk, ahhoz képest szerencsések vagyunk.

A professzorok bizonyítékai az életöröm növelésére

Hálás vagyok, hogy ma megélhettem, milyen nagyszerű dolog meglepetést kapni, ezért most arra biztatlak, hogy te is lepj meg valakit valami nagyszerű dologgal, kedves gesztussal. Ahogy a Berkeley Egyetem boldogságot kutató professzorai is mondják, ha jót teszel valakivel, az öröm, amit generálsz, emeli a te boldogságodat is. Ennek értelmében egy kedves gesztus 2 ember életébe hoz pozitív változást, és erre most nagyon nagy szükség van ebben a járványtól fenyegetett időszakban.

Nálam csengetett ma a futár

Ami ma biztos be fog kerülni a hálanaplómba a többi közé, hogy kaptam a Belbambino áruházból egy ajándékcsomagot. Őszintén szólva először meglepődtem, hogy egy olyan webshop, amelyik az igényes szülőknek kínálja a jó minőségű babaholmijait, mit gondolhat, hogy számomra mi lehet aktuális a kínálatukból. Azóta már rájöttem. A cuccok, amiket árulnak nem csak kisgyermekek szobájába passzolnak, hanem például az én nappalimba, hálómba és az olvasósarokba is.

Az egyik nagy kedvencem ez az angyalszárny. Nem is jöhetett volna jobbkor, mint most…

Olyanok így egyben, mint egy kedves haveri társaság 🙂

De nem is rólam kell, hogy szóljon ez a bejegyzés, úgyhogy arra kérlek, hogy ha módodban áll egy kedves gesztussal emelni két ember (magad és a megajándékozott) életörömszintjét, akkor tedd meg. Magadért és a világért.

Tippek a kedves gesztus kifejezésére:

  • kedves üzenet (e-mail vagy chat)
  • bevásárlásból hozott élelem a kilincsre akasztva
  • egy esti, szorongásoldó videóchat
  • egy vidám fotó, amely mosolyt varázsol az arcra

Ne felejtsd el, ma te emelsz fel valakit, máskor pedig te leszel az, akivel jót tesznek. így lesz egyensúlyban a világ.

Hallgasd meg a podcast adásokat is!